POREIA-AGONA-864x400_c

 

«Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα» είναι το  κεντρικό σύνθημα της πορείας αγώνα ενάντια στην ανεργία από την Πάτρα στην Αθήνα, που  θα γίνει την Κυριακή 3 Απρίλη στις 8 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου την οποία διοργανώνει ο Δήμος Πάτρας.

Η πορεία θα διασχίσει 220 χιλιόμετρα και θα φτάσει στην Αθήνα στις 10 Απρίλη όπου στις 6 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα στην οποία θα μιλήσει ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και θα γίνει συναυλία.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανοίξει το Σάββατο 2 Απρίλη με μεγάλη εκδήλωση στην πλατεία Γεωργίου, στις 7.30 μ.μ. με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

O Δήμος Πάτρας  στέκεται στο μεγάλο θέμα της ανεργίας λαμβάνοντας την  πρωτοβουλία αυτή, η οποία εντάσσεται σε καμπάνια που έχει ξεκινήσει.

Στο πλαίσιο αυτό  καλεί εργατικά συνδικάτα, μαζικούς φορείς της νεολαίας, των γυναικών, συλλόγους και ενώσεις επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, αγροτικούς συλλόγους, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία να συμμετάσχουν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Πριν  την έναρξη της πορείας, θα  πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις δημοτών που διοργανώνουν τα δημοτικά διαμερίσματα στους τόπους δουλειάς, Εκπαίδευσης, Αθλητισμού και Πολιτισμού, ενώ θα γίνουν και εκστρατείες ενημέρωσης.

Παράλληλα κυκλοφορεί φυλλάδιο με χρήσιμες οδηγίες και τη διαδρομή της πορείας καθώς επίσης και αίτηση συμμετοχής, ενώ γίνονται συναντήσεις με φορείς και δημοτικές αρχές περιοχών απ’ όπου θα περάσει η πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία.

Στη  διαδρομή των 220 χιλιομέτρων μέχρι την Αθήνα έχουν προγραμματιστεί   στάσεις στους δήμους από τους οποίους θα περάσει, απευθύνοντας κάλεσμα και στους δημάρχους, τα Δημοτικά Συμβούλια αυτών των περιοχών, αλλά και ολόκληρης της χώρας, για συμπαράσταση και από κοινού διεκδίκηση για μέτρα προστασίας των ανέργων.

Τα πρώτα  μηνύματα στήριξης και συμμετοχής έχουν αποστείλει από αρκετά  εργατικά σωματεία, καθώς και προσωπικότητες του Αθλητισμού έχουν δηλώσει τη στήριξή τους.