Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Ένα νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα το διήμερο Πέμπτη -Παρασκευή . Ο «Κρέοντας» το χαμηλό βαρομετρικό όπως το ονόμασε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ήρθε από τη Νότια Ιταλία και πλήττει  κυρίως την Κεντρική ,Ανατολική και Νότια χώρα ,με κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα.

Για σήμερα  οι περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός από την-  Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη-  θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στην Αθήνα η κακοκαιρία θα είναι έντονη, όπου θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες .

Στο πρώτο μισό της ημέρας τα ισχυρότερα φαινόμενα θα σημειωθούν κυρίως στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κεντρική και Δ. Κρήτη και πιθανόν στις Κυκλάδες.

Στο υπόλοιπο της ημέρας  τα φαινόμενα κυρίως στη Θεσσαλία, στην Κεντρική και Αν. Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στα νησιά του Αν. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θράκη και σε παράκτιες περιοχές την Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα στη Δ. Ελλάδα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ιδιαίτερα έντονα  φαινόμενα και με διάρκεια,   θα σημειωθούν στην Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και πολύ πιθανόν στις Σποράδες .

Πυκνό χιόνι θα πέσει στα Ηπειρωτικά Ορεινά, και κατά τόπους στα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης μέχρι το μεσημέρι σε πεδινά τμήματα της Δ. Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο Αιγαίο με ένταση 6-8 μποφόρ, αλλά στα βόρεια πελάγη θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 8-9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους με ίδιες εντάσεις.

Για την Παρασκευή,  αρχικά η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής και Νότιας χώρας με βροχές και σποραδικές καταιγίδες  ιδιαίτερα στα πεδινά και παραθαλάσσια  ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι πολύ ενισχυμένοι με βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο με εντάσεις 8 μποφόρ και τοπικά στα νότια θα φτάσει στα 9 μποφόρ.