grigorakis-anw-patisia-diaitologiki-monada-logodiatrofis-banner
Γράφει ο 
Δημήτρης Γρηγοράκης
Διανύω περισσότερα από 30 χρόνια παρακολουθώντας στενά το χώρο της διατροφικής επιστήμης. Από το 1985 που εισήλθα ως πρωτοετής φοιτητής στο Διαιτολογικό Τμήμα της τότε Χαροκοπείου ΑΣΟΟ. Ομολογώ ότι τον τελευταίο καιρό έχω εντυπωσιαστεί από τις ολοένα και περισσότερο αυξανόμενες επιστημονικές ανακαλύψεις για το ρόλο και τη σημασία των διατροφικών συστατικών στη διαμόρφωση της ανθρώπινης υγείας. Πρόσφατα ερευνητές ανακάλυψαν ότι με την προσθήκη βιταμίνης D σε εγκεφαλικά βλαστικά κύτταρα ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας, διαπιστώθηκε αυξημένος ρυθμός παραγωγής ολιγοδενδροκυττάρων κατά 80%. Την ίδια ώρα που η φαρμακευτική θεραπεία αποτυγχάνει να προσδώσει μία οριστική λύση, η συγκεκριμένη μελέτη προσφέρει σημαντικές αποδείξεις για το πως ένα διατροφικό συστατικό, όπως η βιταμίνη D, μπορεί να αποτελέσει μέρος μίας πιθανής θεραπείας της σκλήρυνσης κατά πλάκας στο μέλλον.

Ανάλογες ανακαλύψεις συμβαίνουν καθημερινά και επιβεβαιώνουν ότι οι διατροφικοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν, ίσως και καλύτερα από οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, στην αποκατάσταση των βλαβών που δημιουργούνται από τα χρόνια νοσήματα.  Γνωρίζω πολύ καλά ότι μία τέτοια εξέλιξη δεν θα ήταν επικερδής για την ευρύτερη φαρμακευτική βιομηχανία, αλλά πιστεύω ότι η διαδρομή εξεύρεσης της επιστημονικής αλήθειας δεν πρόκειται να ανακοπή. Είναι νομοτέλεια η φύση να παράσχει ιάματα για ασθένειες που η ίδια δημιουργεί. Και η ανακάλυψη τους αποτελεί την απόλυτη πρόκληση των σημερινών επιστημόνων.

Με δεδομένη λοιπόν την «κοσμογονία» ανακαλύψεων που λαμβάνει χώρα στην επιστήμη της διατροφής θέλω να δηλώσω εξαιρετικά υπερήφανος για το γεγονός ότι η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με περιοδικό «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ», ως το μοναδικό ελληνικό περιοδικό αμιγούς διατροφικής θεματολογίας, αλλά και με το LOGODIATROFIS.GR συμβάλει ενημερωτικά προς την κατεύθυνση αυτή. Η θεματολογία μας είναι ανεξάντλητη και δεσμευόμαστε ότι διαρκώς μαζί μας θα μυήστε στον θαυμάσιο κόσμο της διατροφικής επιστήμης, προστατεύοντας τον εαυτό σας από τους κινδύνους που απειλούν σήμερα την ανθρώπινη υγεία.

Γιατί «Λόγω… διατροφής», η ζωή μας γίνεται καλύτερη!

Δημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD
Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
grigorakis @ logodiatrofis.gr

logodiatrofis.gr