Διαμαρτυρια Ποντίων

«Θίξατε τη μνήμη των νεκρών μας και μειώσατε τη δυναμική που αναπτύχθηκε από τον Οικουμενικό Ποντιακό Ελληνισμό για τη Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας», τονίζει προς τον νέο υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων σε επιστολή που του απέστειλε, αναφερόμενη σε άρθρο του Ν. Φίλη που είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα Αυγή πριν από έναν χρόνο.

«Το θέμα της Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και των Ελλήνων της Ανατολής είναι μείζονος σημασίας για τον απανταχού Ποντιακό Ελληνισμό», τονίζεται στην επιστολή της ΔΙΣΥΠΕ.

Η Διεθνής Συνομοσπονδία ζητά συνάντηση με τον νέο υπουργό για σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, εκφράζοντας την πίστη ότι «σήμερα ως υπεύθυνος υπουργός Παιδείας» θα επαναπροσδιορίσει «τις μη ανταποκρινόμενες στην πραγματικότητα» απόψεις του.

Στην επιστολή επισημαίνεται επίσης ότι στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας «οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων εν αντιθέσει με άλλα κράτη, όπως η Σουηδία, η Κύπρος, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία, η Αρμενία και η Ενωμένη Ευρώπη».

Τέλος η ΔΙΣΥΠΕ εκφράζει έντονη διαμαρτυρία «για το θέμα της αυθαίρετης αφαίρεσης από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, του κειμένου της Ιστορίας που αναφερόταν στον ποντιακό Ελληνισμό και την Γενοκτονία αυτού από την ύλη της Γ΄ Λυκείου (από μάθημα επιλογής)» κάνοντας λόγο για «σκοπιμότητες που δεν τιμούν κανέναν» και δηλώνει ότι «Οικουμενικός Ποντιακός Ελληνισμός δεν πρόκειται να το δεχτεί και θα αντιδράσει δυναμικά»

από το pontos-news.gr