lena2Δε θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι όποιο ιστορικής αξίας ναυάγιο υπάρχει στις θάλασσες της Ελλάδας … το έχει απαθανατίσει η Λένα Τσοπουροπούλου με το φωτογραφικό της εξοπλισμό.
Στην φωτογραφική της έκθεση με τίτλο «Beneath the waves: Glimpses of History» (Κάτω από τα κύματα: Ματιές της Ιστορίας), που ανοίγει τις πύλες της Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015, στις 19.00 η Λένα θα δώσει την ευκαιρία στον επισκέπτη να δεί μοναδικές φωτογραφίες από το περίφημο ναυάγιο του «Βρετανικού» ανάμεσα στη Μακρόνησο και τη Τζιά.

lenaΘυμίζουμε πως Μια αμιγώς ελληνική καταδυτική αποστολή, με την άδεια και υπό την εποπτεία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού και την υλικοτεχνική υποστήριξη του καταδυτικού κέντρου Planet Blue του Κώστα Θωκταρίδη έφερε από βάθος 120 σχεδόν μέτρων εικόνες από ένα μοναδικό ναυάγιο που αναπαύεται στην αγκαλιά του Αιγαίου εδώ και 100 σχεδόν χρόνια.

lena1Η «Ελληνίδα της Αβύσσου», Λένα Τσοπουροπούλου κατέγραψε με τη φωτογραφική της μηχανή εικόνες μοναδικής καθαρότητας και ευκρίνειας, οι οποίες απαθανατίζουν ένα θηριώδες πλοίο μήκους σχεδόν 260 μέτρων.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, στο Metapolis, Αιόλου 48-50 και Κολοκοτρώνη, Αθήνα (Ώρες λειτουργίας: 12.00 – 19.00, Είσοδος ελεύθερη.
Με πληροφορίες και εικόνες από http://pierrekosmidis.blogspot.gr