Με ένα φρέσκο και μελίρρυτο τραγούδισμα η Πέννυ Μπερμπατιώτου  έρχεται να μας συστήσει  ξανά, σε μια  νέα Latin  διασκευή του Σπύρου Διέλια,  το τραγούδι ¨Αχ να ‘μουνα στα χέρια σου καράβι¨, των Σπύρου Βλασσόπουλου και Δημήτρη Ιατρόπουλου. Ένα τραγούδι που ερμήνευσε για πρώτη φορά η Άννα Βίσση  το 1977.

Με  κλασικές μουσικές σπουδές στο  Παρίσι από το 1988 έως το  1992 όπου τελείωσε την Ecole Normal de Musique de Paris αλλά  συγχρόνως και σπουδές  στην Cim Jazz μουσική σχολή. Με μεγάλη διαδρομή και παρουσία  από το 1993 έως το 2014 στην Εθνική Λυρική Σκηνή σαν μόνιμος χορωδός. Με σημαντικές συνεργασίες  με  γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός, Δώρος Δημοσθένους, Βαγγέλης Γερμανός, και άλλους… σε  διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας. Με την δημιουργία το 2013 του φωνητικού τρίο 1,2,3 Swing μαζί με την Σοφία Μάλαμα και την Ναταλία Κάντζια όπου δισκογράφησαν  το τραγούδι “Μεγαλοκοπέλα” της Ελεάννας  Ζεγκίνογλου από την Fellgood records, η Πέννυ αφήνει και συνεχίζει το δικό της ξεχωριστό μουσικό αποτύπωμα…

 Για την νέα επανεκτέλεση του τραγουδιού μας είπε:

– Νέο τραγούδι , μια διαφορετική μουσική άποψη από το παλιό, πως νιώθεις;

Νοιώθω ότι μερικά παλιά τραγούδια αξίζουν μια ακόμα ματιά! Μερικά είναι σαν να γράφτηκαν σήμερα αρκεί να τα δούμε με ένα λίγο πιο σύγχρονο βλέμμα. Ένα από αυτά ήταν και αυτό το τραγούδι των νεαρών μου χρόνων.

-Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στη νέα ματιά… που έδωσες στο τραγούδι,  έχεις σχέδια και για άλλα;

Επειδή κυκλοφόρησε πριν από δυο μέρες έχουμε καιρό μπροστά μας να δούμε την ανταπόκριση! Μέχρι τώρα το feedback που έχω είναι παρά πολύ θετικό. Ελπίζω να το αγαπήσουνε όσο το αγαπώ και εγώ. Ειδικά τα πιο νέα άτομα που ίσως να μην ξέρουνε την παλιά εκτέλεση της Άννας Βίσση που τραγούδησε την πρώτη εκτέλεση το 1977

-Αυτό το νέο ,το φρέσκο καράβι που θέλεις να πάει τον ακροατή, σε ποιες θάλασσες και πελάγη;

Η δική μου εικόνα για αυτό το καράβι αφορά σε ένα μικρό πλεούμενο που ταξιδεύει σε μια γαλάζια ,ήσυχη, καλοκαιρινή θάλασσα και φυσάει ένα δροσερό αεράκι που παίρνει τα προβλήματα, τις έννοιες και καθαρίζει τις ψυχές μας. Έτσι το είδα από την αρχή και είναι και ο λόγος που δώσαμε αυτές τις μουσικές φόρμες του Latin μαζί με το Σπυρο Δίελα που το ενορχήστρωσε.

 Αυτό το καλοκαίρι το κορίτσι της Λυρικής Σκηνής ,το δικό μας γλυκό και ευγενικό κορίτσι,με την υπέροχη φωνή της, έχει τον πιο όμορφο και μελωδικό τρόπο για μας κρατήσει συντροφιά.

Καλή Ακρόαση!