Κλήρος και λαός υποδέχτηκαν, την Ι. Εικόνα της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ», αντίγραφο  από την Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, από το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσι  της Αγίας Φωτεινής, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, στην Κόρινθο, το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιουνίου 2020, στο πλαίσιο των εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Απ. Παύλου με τον τίτλο: «ΙΔ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2020».

Μετά το τέλος της υποδοχής της Ι. Εικόνος στα προπύλαια του Ι. Καθεδρικού Ναού, από τον Μητροπολίτη Κορίνθου  κ. Διονύσιο και τον Πρωτοσύγκελλο , Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, ακολούθησε, στον Ι. Ναό, η «έξοδος» του Ι. Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Παύλου, του αποτεθησαυρισμένου από το 2011 στον Ι. Ναό, η λιτάνευση και η «ενθρόνιση» του στον καθορισμένο τόπο, στο κέντρο του Ι. Ναού, ενώ ψάλθηκε   ειδική Ι. Ακολουθία.

Αμέσως μετά την «ενθρόνιση» τελέσθηκε, χοροστατούντος του Μητροπολίτη  κ. Διονυσίου  και Ιερέων των πόλεων Κορίνθου και Λουτρακίου, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και στην συνέχεια η καθιερωμένη Ι. Αγρυπνία προς τιμήν πάντων των εν Κορινθία Αγίων.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας οι Πιστοί προσκύνησαν του Ι. Λειψάνου του Αποστόλου Παύλου και των Ι. Εικόνων της Παναγίας της «Παραμυθίας» και πάντων των εν Κορινθία Αγίων, προκειμένου να λάβουν την εξ αυτών ευλογία.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμα του  ,μεταξύ άλλων τόνισε πως οι Πιστοί, ως μέλη της Εκκλησίας, δηλαδή του ζωντανού Σώματος του Χριστού, οφείλουμε να ζούμε σύμφωνα με το Ευαγγέλιο και να ακολουθούμε το παράδειγμα και την βιωτή των πνευματικών «πατέρων» μας, των Κορινθίων Αγίων, ώστε όλοι μαζί να αξιωθούμε να απολαύσουμε την τρυφή του Παραδείσου!