Η Έναρξη  των  θρησκευτικών  εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν  στα πλαίσια του εορτασμού «Παύλεια 2020» στην Κόρινθο, περιλαμβάνει όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Κορίνθου  τα παρακάτω:

Την Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2020, στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων «ΙΔ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2020», στα Προπύλαια του Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και ώρα 8:00΄ μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Υποδοχή του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» από το Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου της Αγίας Φωτεινής, όπου φυλάσσεται, και θα ακολουθήσει η «έξοδος» του Ι. Λειψάνου του Απ. Παύλου και η «ενθρόνησις» αυτού επί του προευτρεπισθέντος τετραποδίου.

Ενώ θα τελεσθεί Ι. Αγρυπνία προς τιμήν πάντων των εν Κορινθία διαλαμψάντων Αγίων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  κ. Διονυσίου.

Το Ιερό Λείψανο του πολιούχου και προστάτου μας Αγίου Αποστόλου Παύλου ως και η Ιερά Εικόνα της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» θα εκτίθενται σε προσκύνηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό από το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιουνίου 2020 έως και το εσπέρας της Δευτέρας, 29 Ιουνίου 2020 και κατά τις ώρες από 7:00 το πρωί έως αργά το βράδυ καθημερινά.

Η συμμετοχή σας στην υποδοχή της Ι. Εικόνος και στην Ι. Αγρυπνία, που θα επακολουθήσει, ως και σε όλες τις Ι. Ακολουθίες των επόμενων ημερών, τηρουμένων των προβλεπομένων προστατευτικών υγειονομικών μέτρων, αποτελεί έκφραση σεβασμού και ευλαβείας προς τον Απόστολό μας Άγιο Παύλο και πάντας τους εν Κορινθία Αγίους, ταυτόχρονα δε αφορμή αγιασμού και ευλογίας.