untitled7%cf%81%cf%81

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε για την Ελληνική ομάδα η πρώτη μέρα των  Παραολυμπιακών Αγώνων , αφού ο Θανάσης Κωνσταντινίδης και  ο Δημήτρης Ζησίδης  κατέκτησαν το χρυσό και το αργυρό  μετάλλιο στη σφαιροβολία της κατηγορίας F32, με τον  Κωνσταντινίδη να  «σπάει » τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ!

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης στέφθηκε χρυσός Παραολυμπιονίκης στη σφαιροβολία της κατηγορίας F32 ανδρών, με βολή στα 10.39μ, επίδοση που είναι  και παγκόσμιο ρεκόρ, αφού ξεπέρασε ο 9.86, που είχε θεσπίσει η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή. Ο Έλληνας αθλητής κατάφερε και στις 3 βολές του να καταρρίψει  το ρεκόρ μέσα στον τελικό.

[tg_youtube width=»» height=»» video_id=»k2CJA8EgKGY»]

Ξεκίνησε με 10.09, στη  συνεχεία με 10.15 και τελικά κατάφερε το 10.39. Να σημειωθεί πως ο Κωνσταντινίδης κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ και στη δισκοβολία της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Ακολούθησε και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου ο έτερος παραολυμπιονίκης   Δημήτρης Ζησίδης, που η βολή του στη σφαίρα έφτασε στα 9.24μ, κάνοντας ατομικό ρεκόρ και κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Την  δεύτερη θέση κατέλαβε ο Αλγερινός Λαχουαρί Μπαχλάζ με 9.40. Τέλος   στην 10η θέση έμεινε ο  τρίτος Ελληνας αθλητής Νίκος Γονιός,   με καλύτερη βολή στα 7 μέτρα.