Εξαντλήθηκαν  σε χρόνο ρεκόρ τα εισιτήρια μέσα σε 48 ώρες που άρχισε η προπώληση για τη συναυλία του Αντρέα Μποτσέλι  την Τετάρτη 11 Σεπτέμβριου στο Ηρώδειο.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του κόσμου και χωρίς προηγούμενο.

Οι πληροφορίες θέλουν την παραγωγή να διερευνά την πιθανότητα να υπάρξει και δεύτερη ημερομηνία ,καθώς αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο αφού το πρόγραμμα του σπουδαίου τενόρου είναι γεμάτο από συναυλίες όπως αυτή που θα δώσει πριν την Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου στο Γιβραλτάρ.

Ο Μποτσέλι είναι ενας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών  ο οποίος κατάφερε να φέρει την κλασική μουσική στη κορυφή των διεθνών charts.

Παράλληλα είναι και σημαντικός μουσικός, συνθέτης και παραγωγός, καθώς και επίτιμος πρόεδρος του International Foundation for Greece,που επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη σκηνή του Ηρωδείου.

Θα τον συνοδεύουν όπως αναφέρει η huffingtonpost.gr , η χορωδία και η συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την οποία θα διευθύνει ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους μαέστρους, ο περίφημος Marcello Rota. Έλληνας guest star ο Βασίλης Λέκκας.

Όσο για το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαμάντια του κλασικού-συμφωνικού ρεπερτορίου σε συνδυασμό με αγαπημένες άριες όπερας και οπερέτας που θα συνυπάρξουν με Ιταλικές καντσονέτες αλλά και σύγχρονα pop ακούσματα.

Ο Αντρέα Μποτσέλι έρχεται με την αύρα μιας μεγάλης καριέρας και σπουδαίων συνεργασιών με θρύλους του λυρικού θεάτρου όπως Πλάθιντο Ντομίνγκο, Χοσέ Καρέρας, Άντζελα Γκεόργκιου, Σάρα Μπράιτμαν, Ζούμπιν Μέτα, Φράνκο Τζεφιρέλι, αλλά και με ονόματα της παγκόσμιας pop σκηνής, μεταξύ των οποίων η Σελίν Ντιόν, ο Έλτον Τζον, ο Τόνι Μπένετ, Τζένιφερ Λόπεζ και Εντ Σίραν.

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Φράνκο Τζεφιρέλι, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Η συναυλία διοργανώνεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα International Foundation for Greece (IFG) (www.if-gr.org), το οποίο ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τον Γιώργο και την Ασπασία Λεβέντη με στόχο την προβολή του Ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό σε συνεργασία με διεθνείς προσωπικότητες των τεχνών και των επιστημών.