» Ο Διάλογος μεταξύ των Πολιτισμών ξεκινάει με τα Παιδιά» είναι το θέμα που θα ασχοληθεί το 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών /Ελληνικό Εθνικό Τμήμα στις 28 Μαιου έως τη 1η Ιουνίου στο ξενοδοχείο «Αλκυών»στο Βραχάτι Κορινθίας.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν αντιπρόσωποι απ’ όλες τις Τοπικές Διοικήσεις της Χώρας , εκδρομείς μέλη της Δ.Ε.Α., καθώς και Αστυνομικοί Αλλοδαποί οι οποίοι έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν από δώδεκα (12) χώρες του εξωτερικού.

Την προετοιμασία της διοργάνωσης ανέλαβε η  Τοπική Διοίκηση Κορινθίας ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών/Ελληνικό Εθνικό Τμήμα με στόχο την αψογη διεξαγωγή του.

Οι συμμετέχοντες πέρα από τις εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιήσουν μια σειρά από επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και  αξιοθέατα της Κορινθίας όπως την Αρχαία  Κόρινθο, Αρχαία  Νεμέα, τον διάπλου της διώρυγας του Ισθμού, την  Ι.Μ. Οσίου Παταπίου, το Ηραίο, τη Λίμνη Βουλιαγμένης, ώστε να γνωρίσουν και να θαυμάσουν από κοντά την πολιτιστική κληρονομιά, και τα αξιοθέατα του Νομού.