Εκτέλεσε με καραμπίνα δύο σκυλιά

Εκτέλεσε με καραμπίνα δύο σκυλιά

Μια ακόμη αγριότητα από άνθρωπο σε ζώα συντελέστηκε στο Βραχάτι την παραμονή των Θεοφανείων όταν δύο δεσποζόμενα σκυλιά βρήκαν φρικτό θάνατο, εκτελεστήκαν με κυνηγετική καραμπίνα.

Σε σχετική ανακοίνωση του φιλοζωικού συλλόγου Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας αναφέρονται τα εξής:
«Παραμονή των Θεοφανείων, εκτελέστηκαν με κυνηγετική καραμπίνα δύο δεσποζόμενα σκυλιά στο Βραχάτι Κορινθίας. Τα παιδιά του κηδεμόνα των σκυλιών Παναγιώτης και Δήμητρα Λαδά, απευθύνθηκαν στον σύλλογό μας ζητώντας βοήθεια για τα διαδικαστικά και για την απαθή και χλιαρή αντιμετώπιση του τραγικού περιστατικού από το Α.Τ. Βραχατίου.
Φυσικά ανταποκριθήκαμε, επικοινωνήσαμε με τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, τους υπενθυμίσαμε τα προβλεπόμενα από τον Νόμο και τους ενημερώσαμε, ότι στην πρόσφατη συνάντηση του σωματείου μας με τον Ταξίαρχο κ. Τσαουδρά, λάβαμε την διαβεβαίωση ότι οι καταγγελίες κακοποίησης ζώων, θα αντιμετωπίζονται από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα με την προσήκουσα αμεσότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Ο δράστης Δ.Γ. γνωστός, υπέπεσε σε αντιφάσεις, προσήχθη και αφέθηκε ελεύθερος λόγω προβλημάτων υγείας, τα νεκρά ζώα μεταφέρθηκαν για νεκροψία. Ο Παναγιώτης και η Δήμητρα, ευχαριστούν θερμά την κτηνίατρο του Κιάτου Βιολέττα Ηλιοπούλου και τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Α.Τ. Βραχατίου Ευστάθιο Σάρλο, για την πολύτιμη βοήθειά τους. Τα υπόλοιπα, στην δικάσιμο…».