Αύξηση στα εισιτήρια αρχαιολογικών χώρων αντί για ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση προτείνει ο Μπαλτάς

Αύξηση στα εισιτήρια αρχαιολογικών χώρων αντί για ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση προτείνει ο Μπαλτάς

Να αυξηθούν τα εισιτήρια  στους αρχαιολογικούς χώρους και να προωθηθεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο  πρότεινε ως ισοδύναμα μέτρα αντί για τον ΦΠΑ 23% στην Παιδεία,  ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης,  μιλώντας στη Βουλή ανέφερε:

«Το υπουργείο Πολιτισμού ήδη έχει δρομολογήσει την αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους, όπου αυτή τη στιγμή είναι απαράδεκτα  χαμηλές, το ηλεκτρονικό εισιτήριο βάσει του οποίου τα έσοδα αυτά αυξάνουν και συστηματοποιούνται και μέσα από ‘κει μπορούν να βρεθούν ακόμη και ισοδύναμα γιατί το υπουργείο Πολιτισμού είναι ταυτόχρονα και παραγωγός πλούτου με τη στενή έννοια σε αυτή τη χώρα. Μπορούν να βρεθούν κάποια τουλάχιστον από τα ισοδύναμα ως συμβολή στην οικονομία και κυρίως ως συμβολή στο παράλληλο του υπουργείου Πολιτισμού, το υπουργείο Παιδείας, με το περίφημο 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση» επεσήμανε.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός πριν μια μέρα, ανακοίνωσε την αναστολή του μέτρου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου τότε που  θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός. Κάλεσε δε την αντιπολίτευση να καταθέσει ισοδύναμα μέτρα.