MANITAROSOYPA-

tasosorthios«Μανιταρόσουπα με φλέικς κολοκύθας»

μας προτείνει ο Σεφ του mazimagazine.gr και » mazinovel»radio
Τάσος Δημογέροντας.
Είναι μια οικονομική και νόστιμη συνταγή με Κόστος : 5.5 euro

ΥΛΙΚΑ:
400 γρ. μανιτάρια
200 γρ. κολοκύθα τα 100γρ. κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες και τα άλλα 100 γρ. κομμένα σε κυβάκια.
50 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα στο multi καρβουδισμένα
2 κύβους λαχανικών
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσ. φρέσκο κρεμμυδάκι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό)
2 λίτρα νερό
2 κ.σ ξύδι βαλσάμικο
30 γρ κονιάκ
1 κ.σ αλεύρι
1 κ.γ κόφτο αλάτι
½ κ.γ μοσχοκάρυδο
¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ό,τι μέγεθος σας αρέσει.
• Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι το ξερό, το πράσο και τα 100 γρ. κομμένα σε κύβους κολοκύθα για 15 λεπτά.
• Στη συνέχεια σκορπίζετε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το χλιαρό γάλα και ξανά ανακατεύοντας.
• Προσθέτετε τα δυο λίτρα νερό και τους κύβους λαχανικών, ανακατεύετε κι αφήνετε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτετε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
¨Οσο η σούπα μας βράζει σε ένα ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα και τοποθετούμε τις λεπτές φέτες κολοκύθας στος 200 βαθμούς στο γκρίλλ μέχρι να ροδοκοκκίνίσουνε και από τις δύο πλευρές.
• Η σούπα είναι έτοιμη μόλις δούμε ότι έχουνε μαλακώσει τα μανιτάρια και τα κυβάκια κολοκύθας.
Σβήνετε την σούπα ρίχνοντας το κονιάκ και το βαλσάμικο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε την σούπα μας πασπαλίζοντας με τα τριμμένα φουντούκια, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα φλέικς κολοκύθας σε κάθε πιάτο.