Καθώς μπήκε το καλοκαίρι σύνηθες πρόβλημα για μας τις γυναίκες είναι η υγεία της επιδερμίδας μας . Καλοκαιρινές διακοπές, party’s , διασκέδαση ,μας κάνουν να ξεχνάμε την καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας μας που είναι ιδιαίτερα απαραίτητη .Ο ήλιος , το αλάτι και ο αέρας οδηγούν στην αφυδάτωση του δέρματος και εννοείτε η έκθεση στον ήλιο έχει άσχημες συνέπειες όπως είναι η καρκινογένεση ,οι πανάδες και η γήρανση . Σας αναφέρω  λοιπόν μερικά tips για την σωστή υγεία της επιδερμίδα σας το καλοκαίρι.

1. Σωστή διατροφή :Αρχικά πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή όπου πρέπει να αποτελείτε από πολλά φρούτα και Λαχανικά να πλούσια σε νερό και βιταμίνες C και Ε. Να μειώσουμε όσο είναι δυνατό τα πολλά λιπαρά και την ζάχαρη και να πίνουμε πάρα πολύ νερό φυσικά.

2. Peeling: Απολέπιση 2 με 3 φορές την εβδομάδα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και έτσι το δέρμα «αναπνέει» σωστά και η ενυδάτωση που του κάνουμε είναι ακόμα πιο δραστική καθώς εισχωρεί Στις βαθύτερες  στοιβάδες τις επιδερμίδας.

3. Αντηλιακή προστασία και ενυδάτωση: Το παν είναι να ενυδατώνουμε το δέρμα συνεχώς με την σωστή κρέμα ανάλογα την κάθε  επιδερμίδα και τις ανάγκες της .  Να χρησιμοποιούμε αντιηλιακό με  SPF 30+ και όσο περνάει ο καιρός ακόμα και SPF 50+ . Μισή ώρα πριν βγούμε στον ήλιο βάζουμε αρκετή ποσότητα και Πρέπει να το ανανεώνουμε πολύ συχνά . Κάτι που μπορεί να μη γνωρίζατε είναι πως τα αντηλιακά που έχουν χρώμα είναι ακόμα πιο προστατευτικά καθώς το χρώμα είναι έξτρα ασπίδα για τον ήλιο .

4.Ύπνος : Είναι  σημαντικό να κοιμόμαστε καλά για Να φαίνεται το δέρμα μας ξεκούραστο και λαμπερό. Η έλλειψη ύπνου κάνει το δέρμα μας να φαίνεται θαμπό και τα μάτια μας με σακούλες και μαύρους κύκλους .Πριν κοιμηθούμε όμως να μην ξεχνάμε πως πρέπει να καθαρίζουμε καλά το πρόσωπο μας.

5. Άσκηση : Όσο και να σας κάνει εντύπωση με την άσκηση λειτουργεί σωστά ο μεταβολισμός και ενεργοποιείται γ σωστή κυκλοφορία του αίματος οδηγώντας στην άμεση λάμψη του δέρματος. Αφού είναι γνωστό πως με τον ιδρώτα αποβάλουμε όλες τις τοξίνες .

    Γράφει η

Ευστρατία Πανταζοπούλου 

Τεχνικός αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ