1383567 10202501762207163 1271990223 n tasosorthios               «Καρμπονάρα φούρνου με πέννες»

 μας προτείνει ο Σεφ του mazimagazine.gr και «mazinovel»radio
 Τάσος Δημογέροντας.
 Είναι μια οικονομική και νόστιμη συνταγή με κόστος 6.4 euro

 Υλικά συνταγής
• 500 γρ. πένες
• 200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες ή ένα κουτί κονσέρβα
• 300 γρ. μπέϊκον ή ζαμπόν [χονδροκομμένο]
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 κουτί κρέμα γάλακτος
• 300 γρ. τυριά κίτρινα [π.χ. τσένταρ, γκούντα, έμενταλ ή     γραβιέρα]
• 2 κ.σ. μαργαρίνη
• Λάδι για το τσιγάρισμα
Εκτέλεση συνταγής
1. Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι, σε μέτρια θερμοκρασία το κρεμμύδι, το μπέϊκον και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αφού τσιγαρισθούν [προσοχή να μην καεί το κρεμμύδι] προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
2. Εν» τω μεταξύ σε αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες μας 8-10΄λιγότερο από τον χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία, τις σουρώνουμε και τις λαδώνουμε [ή βουτυρώνουμε].
3. Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι ρίχνουμε τις πένες, τη κρέμα γάλακτος, το 1/4 περίπου από τα τριμμένα τυριά μας και το μείγμα μπέικον, μανιταριών, κρεμμυδιού και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε από πάνω τριμμένα τυριά μέχρι να καλυφθεί καλά και τη μαργαρίνη λιωμένη.
4. Καλύπτουμε το πυρέξ με ασημόχαρτο και βάζουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήνουμε για 15΄. Μετά τα 15′ αφαιρούμε το ασημόχαρτο και ψήνουμε ακόμα για 10΄για να πάρουν ωραίο χρώμα τα τυριά.