Μπουρέκι με αρνάκι πολίτικο 9 Ιουνίου 2015 Αρχίζω Πολίτικος μεζές! 200 γραμ. φέτα250 γραμ. μανιτάρια4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό1 μεγάλο κρεμμύδικόκκινο ξηρό κρασίλίγο λάδιβούτυρο λιωμένο1 κιλό αρνί σε κύβους1 πακέτο φύλλο κρούσταςαλάτιπιπέριλίγη ζάχαρηρίγανη Εκτέλεση Αρχικά, κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα καραμελώνουμε με λίγη ζάχαρη, δηλαδή τα βάζουμε στο τηγάνι, να τσιγαριστούν με το λάδι και τη ζάχαρη. Σε ένα δεύτερο τηγάνι, τσιγαρίζουμε τους κύβους του αρνιού και μόλις ροδίσουν, τους σβήνουμε με κρασί. Στρώνουμε πάνω στο κρέας τα καραμελωμένα κρεμμύδια, χωρίς να ανακατέψουμε. Κλείνουμε το καπάκι του τηγανιού και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη κρασί. Μετά από 3 με 4 λεπτά, βάζουμε τα μανιτάρια κι άλλο κρασί, αλάτι, ρίγανη και μπόλικο πιπέρι για τον Αναστάση. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά περίπου. Κλείνουμε το μάτι και κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά. Ρίχνουμε την φέτα τριμμένη και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Στη συνέχεια, κόβουμε το φύλλο κρούστας στα τέσσερα και γεμίζουμε το κάθε κομμάτι με 1 κουταλιά της σούπας γέμιση. Τυλίγουμε τα ρολάκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφουμε με βούτυρο τα μπουρεκάκια, για να μην καούν στο ψήσιμο, και τα στέλνουμε στο φούρνο με το μαγικό χεράκι στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 15 λεπτά περίπου. toarkoudi.gr Share Tweet Share