Πεντανόστιμο Μαντί Καππαδοκίας 9 Ιουνίου 2015 Αρχίζω Για 6 άτομα… Aν θέλετε να γευτείτε Μαντί ή άλλα πεντανόστιμα Πολίτικα πιάτα σας περιμένουμε στις 8 Φλεβάρη στην πρώτη μας συνάντηση φίλων του constantinoupoli.com στο εστιατόριον Πέραν παρέα με την μουσική μπάντα Δυσανατόλια. Μια βραδιά με έντονο άρωμα Πόλης. Διαβάστε Περισσότερα εδώΓια τη ζύμη 1 νεροπότηρο αλεύρι2 αβγάΑλάτι Για τη γέμιση 350 γραμ κιμά2 κρεμμυδάκιαμαιντανόμαύρο πιπέριΠάπρικαΑλάτι Για τη σάλτσα ντομάτας 1 πιπεριά1 τομάτααλάτι1 κ.σ.πελτέ ντομάταςΣος γιαουρτιού6 σκελίδες σκόρδου2 φλιτζάνια αγελαδινό γιαούρτι Εκτέλεση Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, 2 αβγά, αλάτι, λίγο νερό και ετοιμάζετε τη ζύμη δίνοντάς της το σχήμα μιας χοντρής μπαγκέτας. Τη μοιράζετε σε δυο κομμάτια, τη ξαναζυμώνετε και τη πλάθετε σε δυο μπαλάκια. Ρίχνετε μέσα στον ωμό κιμά 2 μικρά ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο μαϊντανό, μπόλικο μαύρο πιπέρι, πάπρικα, αλάτι και τον ζυμώνετε. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια με έναν πλάστη ανοίγετε φύλλο τα δύο μπαλάκια. Τυλίγετε το φύλλο και το κόβετε σε λωρίδες, στη συνέχεια κάθε λωρίδα σε πολύ μικρά κομματάκια στα οποία βάζετε λίγη από τη γέμιση και τα κλείνετε σαν πουγκάκια. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας .Ρίχνετε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι, ψιλοκόβετε μια πιπεριά και τη σοτάρετε. Όσο σοτάρεται ψιλοκόβετε μια ντομάτα την οποία ρίχνετε στο τηγάνι να τσιγαριστεί με την πιπεριά. Προσθέτετε αλάτι, ανακατεύετε και στη συνέχεια ρίχνετε 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας. Ανακατεύετε, προσθέτετε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά και αφήνετε να βράσει. Βάζετε τα μαντί να βράσουν μέσα σε λίγο ζεματιστό νερό για περίπου 10 λεπτά .και μόλις είναι έτοιμα τα σερβίρετε στα πιάτα μαζί με λίγο ζουμάκι. Ρίχνετε σε κάθε πιάτο 3,4 κουταλιές από τη σάλτσα τομάτας πιπεριάς. Ετoιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού .Σε ένα γουδί, ρίχνετε αλάτι, 5-6 σκελίδες σκόρδο και τα κοπανάτε. Σε μπολάκι βάζετε γιαούρτι, προσθέτετε το μείγμα από το σκόρδο και ανακατεύετε. Ρίχνετε σε κάθε πιάτο από δύο κουταλιές σάλτσα γιαουρτιού κα το σερβίρετε στο τραπέζι. Συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη από την ιστοσελίδα του Πέραν.-constantinoupoli.com. Share Tweet Share