Το Σάββατο 1η Απριλίου στις 12 το μεσημέρι η¨Κουκίδα¨ μαζί με Dikaios Chatziplis και Εκδόσεις Πατάκη-Patakis Publishers ,γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και προσκαλεί όλα τα παιδιά με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της Ζωρζ Σαρή στην παρουσίαση του βιβλίου της «Το γαϊτανάκι» σε εικονογράφηση της Έφης Λαδά.

Μαζί με έναν ιστορικό-εμψυχωτή και έναν παιδαγωγό-εμψυχωτή θα γνωρίσουν τα παιδιά  τη σπουδαία συγγραφέα και με έμπνευση από το βιβλίο της θα παίξουν, θα αυτοσχεδιάσουν και θα φτιάξουν έναν κύκλο που «ολόκληρη τη Γη μας θ’ αγκάλιαζε, θαρρώ»

*Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People -ΙΒΒΥ) το 1966. Κάθε χρόνο λοιπόν,  ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής δημιουργεί  ένα μήνυμα και μια αφίσα, τα οποία διανέμονται σε όλο τον κόσμο.

Σκοπός να αναδειχθεί η  αξία τόσο  των βιβλίων  όσο και της ανάγνωσης, αλλά και να  αναπτυχθεί η διεθνής  συνεργασία για τη  διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.