mariatheleriti-e1422213376163

*της Μαρίας Θελερίτη, βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Ο λαός έδωσε μια συντριπτική απάντηση.
Αντιστάθηκε!
Νίκησε την προπαγάνδα του φόβου και τους εκβιασμούς!
Απαξίωσε για άλλη μια φορά το διεφθαρμένο και νεοφιλελεύθερο πολιτικό σύστημα, που οδήγησε τη χώρα μας σε αυτή την κατάσταση.
Με πρωτοπόρους της ελπίδας τους νέους και τις νέες και όσους βιώνουν τις δραματικές επιπτώσεις της λιτότητας (άνεργους, επαγγελματίες, αγρότες, μισθωτούς, εμπόρους, κ.α.) που καταδίκασαν την πολιτική και οικονομική ολιγαρχία και επέλεξαν την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία.

Ο λαός έδωσε μια συντριπτική απάντηση στέλνοντας ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Ένα μήνυμα αξιοπρέπειας και αποφασιστικότητας, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης.
Για την ενότητα μέσα στο κίνημα, την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τη σύμπραξη σε επίπεδο σωματείων, δομών αλληλεγγύης, λαϊκών συνελεύσεων, αυτοδιοικητικών σχημάτων, κομμάτων, ομάδων δράσης, κ.λπ.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά, πάρα πολλά χρόνια, μια χώρα μέλος της ΕΕ επιχειρεί να στρέψει τα πράγματα σε άλλη κατεύθυνση. Υψώνει φωνή αξιοπρέπειας και μάχεται για τη δημοκρατία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Η δύναμη και η περηφάνια του λαού μάς δίνει τη δυνατότητα να ονειρευτούμε ξανά πώς θέλουμε να είναι ο τόπος μας και η Ευρώπη – η δική μας Ευρώπη των λαών και όχι των εξωθεσμικών οικονομικών κέντρων και χρηματοπιστωτικών συμφερόντων.

Ο αγώνας δεν τέλειωσε. Οι μάχες συνεχίζονται και θα είναι πολλές και σκληρές.
Ας οπλιστούμε όλοι και όλες με δύναμη, αισιοδοξία και αλληλεγγύη.