mitrotop 38Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος μας ενημέρωσε σχετικά με την δραστηριότητα της Προτεσταντικής κινήσεως «Ελληνική Ιεραποστολι-κη Ένωση» και τον προγραμματισμό εκ μέρους τους, ευρείας κλίμακας προσηλυτιστικής προσπάθειας αυτό το καλοκαίρι με την ονομασία «Ιησούς του Ναυή Β».
Με την ευκαιρία αυτή ενημερώνουμε τους ευσεβείς ορθόδοξους Χριστιανούς, ότι «Η Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», αν και ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτό του 20ου αιώνα, θεωρεί την Ορθόδοξη Πίστη ως «πνευματικά δεσμά αιώνων», όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν και ταυτοχρόνως υποστηρίζει, ότι στην πατρίδα μας «επικρατεί πνευματικό σκοτάδι και απιστία».
Για την προσέγγιση και τον προσηλυτισμό χρησιμοποιούν ως πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης και μαζί διαθέτουν ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη.
Εφιστούμε την προσοχή σας και υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά, ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό η και το εξωτερικό.
Εκ του Γραφείου των Αιρέσεων