ektakti-geniki-synelefsi-tis-enotikis-rizospastikis-parataksis-velou-voxas

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

……………..
«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα η χώρα, η επίλυσή του οποίου συνδέεται με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, δεσμευόμαστε ότι θα τα δώσουμε άμεσα κι
επιπλέον θα διαθέσουμε για τη σωτηρία της χώρας και τους μισθούς των Δημάρχων. Και θα καλέσουμε να πράξει το ίδιο, το σύνολο του πολιτικού προσωπικού»
……………..
Ψήφισμα ΚΕΔΕ στο συνέδριο της Χαλκιδικής

Μνημείο πολιτικάντικης γελοιότητας θεωρούμε την αιτιολόγηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) για την άρνηση μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Η κυβέρνηση ζήτησε από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) να μεταφέρουν τα χρηματικά διαθέσιμα, που δεν καλύπτουν άμεσες ανάγκες των δήμων και βρίσκονται σε διάφορες τράπεζες, να μεταφερθούν στην ΤτΕ, προσφέροντας δε ελκυστικό επιτόκιο.
Η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο θα έλυνε προβλήματα ταμιακής ρευστότητας, που αντιμετωπίζει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας και θα ενδυνάμωνε τη διαπραγματευτική της θέση στη απέναντι στους δανειστές.

Τα προβλήματα της οικονομίας είναι γνωστά σε όλους όπως είναι γνωστή και η αγωνιώδης προσπάθεια για την επίλυσή τους.
Υποχρέωση όλων μας και πατριωτικό καθήκον, είναι να συνδράμουμε, κατά τη δυνατότητά του ο καθένας.

Θα ήταν πολύ πιο έντιμη μια ξεκάθαρη άρνηση της ΚΕΔΕ.
Η επιβολή αστείων όρων έχει σαν μοναδικό σκοπό αφενός την άρνηση παροχής βοήθειας στην κυβέρνηση αφετέρου την αποφυγή της κατηγορίας ότι δρα υπονομευτικά.

Πόσο, άραγε, ποιο δημόσια θα έπρεπε να το ζητήσει και να το αιτιολογήσει η Κυβέρνηση;

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ‘ανεξάρτητοι’ δήμαρχοι, που αποτελούν την πλειοψηφία στην ΚΕΔΕ, μέχρι τώρα ουδόλως έχουν αντιδράσει από τις περικοπές (65% κατά δήλωσή τους) που επέφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στα οικονομικά των δήμων.

Αντιλαμβάνονται άραγε ότι αν η κυβέρνηση δεν έχει τη στήριξη του εσωτερικού μετώπου η επόμενη μέρα θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη;
Οι δανειστές επιμένουν στην περαιτέρω φτωχοποίηση της χώρας, για το καλό μας βεβαίως-βεβαίως.

Για την Παράταξη

Λεωνίδας Στεργιόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
επικεφαλής
Ενωτικής Ριζοσπαστικής Παράταξης Βέλου-Βόχας