2141a8494a322a673ed7cb5a1b10010b XL

Ο Δήμος Νεμέας διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας το ερχόμενο Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, στις 7 μ.μ., στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου της Νεμέας, με τίτλο:

«Η γυναίκα του χθες, η γυναίκα του αύριο»

Θα μιλήσουν οι κυρίες: Μαρία Θελερίτη (βουλευτής Κορινθίας), Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη (πρώην βουλευτής Κορινθίας), Σοφία Χρυσικοπούλου (αντιδήμαρχος Δ. Νεμέας), Ελένη Παπαγεωργίου (ψυχολόγος), Χριστίνα Παππά (ιατρός) Μαρίνα Πιέρρου (δικηγόρος), Ιωάννα Μποζιονέλου (συμβολαιογράφος).

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Gabriella Cappelletti (κλασσική μουσικός, συνθέτης). Συμμετέχουν επίσης οι: Γιάννης Κατσάμπας (ηθοποιός) και η χορευτική ομάδα του Δήμους Νεμέας με την καθοδήγηση της Μαριάνας Δελφίνη.
Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας και Δικαίωμα Ψήφου. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Πληροφορίες: τηλ. 2746360117 & E mail: nemea.po@outlook.com