dimarxeio korinthou aftodioikisi.gr

Με την υπ’ αριθμ. 151/4308/23-1-2015 απόφασή της η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, απέρριψε την ένσταση του κ. Νανόπουλου κατά της υπ’ αριθμ. 330/2014 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.
Με την ένστασή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ζήτησε την ακύρωση της πιο πάνω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία είχε ψηφιστεί και από τις δύο παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας των κ.κ. Παν. Ψηλογιαννόπουλου και Κωνσταντίνου Πιέτρη, θεωρώντας ότι στη θέση των δημοτικών συμβούλων, ως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Κορινθίων (ΔΑΕΚ), θα έπρεπε να είχαν οριστεί δημότες. Εν ολίγοις στερούσε το δικαίωμα των δημοτικών συμβούλων να είναι δημότες του Δήμου Κορινθίων.
Και φυσικά για δεύτερη φορά ο κ. Νανόπουλος με τη «βιομηχανία ενστάσεων» που έχει ξεκινήσει είναι έκθετος στο Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες.
Η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Κορινθίων (ΔΑΕΚ) έχει νομιμότατη σύνθεση στο Διοικητικό Συμβούλιο και λειτουργεί υποδειγματικά για το συμφέρον των δημοτών μας.
Ο κ. Νανόπουλος θα πρέπει να καταλάβει ότι τα πάντα συζητούνται και λύνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν είναι η δέουσα τακτική υποβολής ενστάσεων. Άλλωστε αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν γίνει αποδεκτές από τη Δημοτική Αρχή προτάσεις της μειοψηφίας όταν έχουν βάση νομιμότητας.
Αλλά για να σκεφτούμε, που θα μας είχε οδηγήσει ο κ. Νανόπουλος αν είχαμε αποδεχθεί τις προτάσεις του για τη σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων της ΔΕΥΑΚ και της ΔΑΕΚ. Σήμερα θα είχαμε σωρεία αποφάσεων των δύο διοικητικών συμβουλίων που θα έπασχαν ακυρότητας από τα δύο νομικά πρόσωπα με μη νόμιμη σύνθεση.
γραφείο τύπου