«Πεντανόστιμη πίτα σφολιάτα με σπανάκι και μπέικον» 8 Φεβρουαρίου 2015 Αρχίζω «Πεντανόστιμη πίτα σφολιάτα με σπανάκι και μπέικον» μας προτείνει ο Σεφ του mazimagazine.gr και «mazinovel»radio Τάσος Δημογέροντας. Είναι μια οικονομική και νόστιμη συνταγή με κόστος 11.5 euro Υλικά:1. 2 φύλλα σφολιάτας2. 1,5 kg σπανάκι3. 1 ματσάκι άνιθο4. 12 φέτες μπεικον κομμένες σε λεπτές φέτες5. 200 gr. γκούντα τριμμένη6. 2 κρεμμύδια ξερα κομμένα καρεδάκια7. 2 κρεμμύδια φρέσκα κομμένα ροδελάκια8. 1 κύβο βοδινού9. 100 gr. Βούτηρο10. 150 gr. Γάλα φρέσκο11. 100 gr. Κρέμμα γάλακτος12. 4-5 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις13. 2 κ.σ ρίγανη14. 2 κ.σ θυμάρι15. 1. κ.σ μοσχοκάρυδο16. 1 λάιμ17. Αλάτι18. Πιπέρι19. Λίγο λάδι Εκτέλεση: Βήμα 1οΣε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι μας μαζί με το μπέικον. Μόλις πάρουνε καλό χρώμα θρυμματίζουμε με το χέρι μας το ζωμό βοδινού και προσθέτουμε το σπανάκι μας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά. Μόλις δούμε ότι έχουν ανακατευτεί όλα τα υλικά μαζί σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας την ρίγανη, το θυμάρι μας αλάτι και πιπέρι. Τα σιγοβράζουμε περίπου για 15 λεπτά, το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνιθο και ξύνουμαι από πάνω το λάιμ μας και το αφήνουμε στην άκρη.Σε μία άλλη κατσαρόλα κάνουμε την μπεσαμέλ μας σωτάροντας το βούτηρο με αλεύρι μας με γρήγορες κινήσεις σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην μας αρπάξει το αλεύρι. Μόλις δούμε ότι έχει πάρει χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε το γάλα μας σιγά – σιγά ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις αρχίσει και σφίγγει η μπεσαμέλ μας ( στην συγκεκριμένη συνταγή θέλουμε την μπεσαμέλ μας σφιχτή) το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί μας και το μοσχοκάρυδο μας. Στην συνέχεια παίρνουμε την πρώτη κατσαρόλα μας με το σπανάκι και προσθέτουμε το μίγμα μας σιγά – σιγά στην μπεσαμέλ μας. Σε ένα ταψί βουτηρωμένο αώνπλουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας μας όσο μπορούμε να εξέχει από το ταψί μας με σιγανές κινήσεις. Στην συνέχεια απλώνουμε το μίγμα μας να πάει παντού σε όλο το ταψί και μετά σκεπάζουμε την πίτα μας με το δεύτερο φύλλο σφολιάτα μας κάνοντας ωραία σχηματάκια με το πρώτο φύλλο που εξέχει από κάτω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φρούρνο πρώτα στο κατω μέρος για 15 λεπτά και μετά στο πάνω – κάτω για 40 λεπτά. Το tip της ημέρας : ¨Όταν φτιάχνουμε πίτες με μπεσαμέλ θα πρέπει να προσέχουμε να είναι αρκετά σφιχτή. Share Tweet Share