Συνταγή για Μυτσβέρι Πολίτικο (Mücver) 10 Δεκεμβρίου 2014 Αρχίζω Μια καταπληκτική συνταγή που την φτιάχνουν πολύ συχνά στην Πόλη σαν ορεκτικό.Τι χρειαζόμαστε: 7-8 κολοκύθια μεγάλα3 αυγά200-250 γρ. φαριναπλίγο αλάτι1/4 ποτηρι λάδι1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο1/4 κιλού φέτα (προαιρετικά)Πώς το κάνουμε: Τρίβω τα κολοκύθια στον τρίφτη. Προσοχή, όχι στο μπλέντερ! Δεν θέλουμε να γίνουν ζουμί, αλλά μακρόστενες κλωστές.Τα σφίγγω στις χούφτες μου να φύγουν τα πολλά νερά. Δεν πρέπει να είναι καθόλου βρεγμένα αλλά στεγνά για να μη νερουλιάσει το μείγμα στο ψήσιμο.Τ’ ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά.Οι Πολίτες τα μαγειρεύουν σε δύο εκδοχές. Είτε βάζουν το μείγμα σε ταψάκι μέτριο και το ψήνουν στους 175ο 1 – 1μιση ώρα (σ’αυτή την περίπτωση, όταν αρχίσει να κάνει κρούστα από πάνω το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα), είτε καίνε λίγο λάδι στο τηγάνι, ρίχνουν κουταλιές απ’το μείγμα και τηγανίζουν μέχρι να ροδίσει. Λίγα μυστικά ακόμα Οι βαθμοί και η ώρα του ψησίματος εξαρτώνται κατά κύριο λόγο απ τον κάθε φούρνο. Συνήθως το μυτσβέρι φτιάχνεται τηγανιτό σαν μεζές ορεκτικός (στη φώτο είναι η τηγανιτή εκδοχή). Η φέτα όπως έγραψα είναι προαιρετικό υλικό. Η γνήσια συνταγή δεν την περιλαμβάνει, απλά αρέσει σε κάποιους κι επειδή δένει πολύ με τα υπόλοιπα υλικά, είπα να την προσθέσω. Επίσης συνοδεύεται πολύ ωραία με τζατζίκι. Την συνταγή μου έδωσε η πεθερά μου που είναι απ’ την Πόλη και κάθε φορά που τη φτιάχνει γλείφουμε τα δάκτυλά μας!constantinoupoli.com Share Tweet Share