unnamedqqΔιαδοχικές συναντήσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποίησαν ο βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας μαζί με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Κορινθίας και ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης συναντήθηκαν με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Καρασμάνη και τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών πόρων κ. Δημήτρη Ιατρίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η περαιτέρω αξιοποίηση του Πρακτικού Γεωργικού Σχολείου ΑΧΕΠΑ Βέλου και η αναστήλωση και επισκευή του κτιρίου Τσίλλερ.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό γνωστοποιήθηκε επίσης η πρόθεση του Υπουργείου για αύξηση των επιδοτήσεων στα μέτρα ενεργητικής προστασίας της αγροτικής παραγωγής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (όπως δίχτυα αντιχαλαζικής προστασίας και αντιβρόχινες μεμβράνες).

Παράλληλα, διερευνήθηκαν τρόποι ώστε ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης να αξιοποιήσει και να επωφεληθεί στο ακέραιο από τους κοινοτικούς πόρους της νέας προγραμματικής περιόδου ενώ συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης όπως για παράδειγμα το θέμα της αγροτικής οδοποιίας.