Σοκολάτα η πολύτιμη…. 31 Ιανουαρίου 2019 Αρχίζω Λαχταριστή ,απολαυστική για κάθε ουρανίσκο είναι η σοκολάτα, όμως δεν αρκεί μόνο η τέρψη, αφού σύμφωνα με έρευνες που έγιναν πρόσφατα, η σοκολάτα αποτελεί τροφή με πλούσια οφέλη για τον οργανισμό. Μια σειρά από αυτά που αποκτούμε τρώγοντας σοκολάτα ,καταγράφονται στο anapnoes.gr. Η σοκολάτα έχει εξαιρετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας, ενώ για πολλούς θεωρείται το απόλυτο τρόφιμο της παρηγοριάς. Η καλή σοκολάτα είναι η μαύρη σοκολάτα, με περιεκτικότητα σε κακάο περίπου στο 70% (ή και παραπάνω). Μάλιστα, όπως έχουν δείξει διάφορες έρευνες, η σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά, την κυκλοφορία του αίματος και τον εγκέφαλο, ενώ έχει συνδεθεί και με διάφορα άλλα οφέλη γύρω από ασθένειες, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η νόσος του Αλτσχάιμερ και η γήρανση. Διαβάστε παρακάτω εννιά λόγους για να… συνεχίσετε να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας γλύκισμα: -Κάνει καλό στην καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος Μια πρόσφατη έρευνα βρήκε ότι η μαύρη σοκολάτα βοηθά στην αποκατάσταση της ελαστικότητας των αρτηριών, ενώ αποτρέπει τη «συγκόλληση» των λευκών αιμοσφαιρίων στα τοιχώματα των αγγείων –δύο κοινές αιτίες της απόφραξης των αρτηριών. -Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού Ερευνητές από τη Φιλανδία βρήκαν ότι η κατανάλωση σοκολάτας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού, κατά 17% κατά μέσο όρο στους άντρες που συμμετείχαν στην έρευνα. -Είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία Η μαύρη σοκολάτα περιέχει πολύτιμα ιχνοστοιχεία, όπως κάλιο, ψευδάργυρο και σελήνιο. Εκατό γραμμάρια μαύρης σοκολάτας (70% κακάο) παρέχει το 67% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σιδήρου για τον οργανισμό. -Μειώνει τη χοληστερόλη Η κατανάλωση κακάο έχει βρεθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και ανεβάζει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης, μειώνοντας δυνητικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών. -Κάνει καλό στο δέρμα Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στη μαύρη σοκολάτα μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. (Ωστόσο, μην ξεχνάτε να φοράτε πάντα αντηλιακό!). -Βοηθά στην απώλεια βάρους Η κατανάλωση ενός μικρού κομματιού σοκολάτας 20 λεπτά πριν από ένα γεύμα, ενεργοποιεί τις ορμόνες που στέλνουν «σήμα» στον εγκέφαλο ότι «είμαι γεμάτος» μειώνοντας την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνει κανείς. -Λειτουργεί προληπτικά έναντι του διαβήτη Η μαύρη σοκολάτα έχει βρεθεί ότι βελτιώνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη. -Η σοκολάτα κάνει καλό στον εγκέφαλο Οι φλαβανόλες μειώνουν την απώλεια μνήμης στους ηλικιωμένους ανθρώπους, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους έχει αποδειχθεί ότι έχουν επωφελή δράση στη θεραπεία εγκεφαλικών βλαβών, όπως η διάσειση. -Η σοκολάτα μάς κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Βελτιώνει τη διάθεση Η σοκολάτα περιέχει φαινυλαιθυλαμίνη, η χημική ουσία που παράγεται από τον εγκέφαλο όταν ερωτευόμαστε, ενθαρρύνοντας την απελευθέρωση ενδορφινών… Share Tweet Share