FC6C08C42DC05E18C8E41CDA70D84626

Σε βέβαιο θάνατο έστειλαν δεκάδες μετανάστες ανοιχτά της  Σάμου, μετά τη βύθιση της λέμβου στην οποία επέβαιναν. Περίπου στις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής ειδοποιήθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού για ναυάγιο που έγινε στην περιοχή.
Δύο νεκρούς μετανάστες, έναν άντρα και μία γυναίκα, ανέσυραν οι Αρχές κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης. Παράλληλα, έχουν διασωθεί 11 μετανάστες.
Τόσο οι σοροί όσο και οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με πλωτά του Λιμενικού και με Σούπερ Πούμα στο λιμάνι της Χίου και στο Βαθύ της Σάμου.

Οι έρευνες για εντοπισμό και περισυλλογή κι άλλων μεταναστών είναι σε πλήρη εξέλιξη από τρία πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο Super Puma του ΛΣ, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, και παραπλέοντα σκάφη, ωστόσο οι ισχυροί νοτιάδες πάντως δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων.
Τέλος, σημειώνεται ότι εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των μεταναστών που έχουν χάσει τη ζωή τους ίσως είναι μεγαλύτερος αφού ο αριθμός των επιβαινόντων στο μοιραίο, όπως αποδείχτηκε, σκάφος είναι περίπου 38, σύμφωνα με μαρτυρίες των μεταναστών.