Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα κτυπήσει αύριο Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου  στις 9:00 το πρωί , μετά  από τον καθιερωμένο Αγιασμό για 573.744 μαθητές του δημοτικού , 293.000 του γυμνασίου, 210.000 του λυκείου καθώς και για 150.000 δασκάλους και καθηγητές συνοδοιπόρους στο ταξίδι της μάθησης της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας όλα είναι στη θέση τους ,αφού τα βιβλία όπως αναφέρουν πηγές του, παραδόθηκαν στην ώρα τους , καθώς και οι 15.371 αναπληρωτές που προσελήφθησαν  για πρώτη  φορά πριν το ξεκίνημα της νέας χρονιάς,  είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντα τους και να καλύψουν τα κενά στα δημοτικά σχολεία δίνοντας  την δυνατότητα να τεθεί αμέσως ο θεσμός των ολοήμερων σχολείων.

Σε ότι αφορά την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχουν  καλυφθεί τα κενά -πάντα σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου – των βασικών ειδικοτήτων (μαθηματικοί, φιλόλογοι, φυσικοί) με προοπτική μέσα στον Σεπτέμβρη να καλυφθούν και δευτερεύουσες ειδικότητες.

Στο μήνυμα του   με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς προς την εκπαιδευτική κοινότητα,   ο υπουργός  Παιδείας Κώστας Γιαβρόγλου, έκανε λόγο για «τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς για μια ομαλή και δημιουργική χρονιά»