Προβληματισμένος εμφανίστηκε για τη εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου  Αθηνών  Άκης Τσελέντης, μετά από τον καταστροφικό σεισμό των 6,1 ρίχτερ στη Λέσβο, μιλώντας στον realfm 97,2.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Για να έχουμε εκτόνωση θέλουμε πολλούς μεσαίου μεγέθους σεισμούς» και εκτίμησε ότι: «Θεωρώ μαθηματικά σίγουρο ότι τις επόμενες ώρες, ίσως και μία δύο ημέρες ακόμα, θα βιώσουμε έναν πολύ ισχυρό μετασεισμό, μεγαλύτερο από τα 5,0-5,5R. Μπορεί να είναι κοντά και στο 6. Η πιθανότητα πλέον να μην έχουμε μετασεισμό ή πολύ μεγάλο σεισμό κοντά στο ίδιο μέγεθος δεν έχει εκλείψει. Είναι υπαρκτή πιθανότητα».

Στο ερώτημα,  όπως αναφέρει η aftodioikisi.gr,με αφορμή την επισήμανση του καθηγητή ότι στο παρελθόν το συγκεκριμένο ρήγμα έχει δώσει σεισμούς έως 6,7R, αν δυνητικά μπορεί να έχουμε και μεγαλύτερο σεισμό από τα 6,1R ο κ. Τσελέντης απάντησε: «Ο,τι λέω το λέω πολύ προσεκτικά, κεκαλυμμένα ίσως. Είπα ότι υπάρχει πιθανότητα να έχουμε σεισμό ακόμα και της ίδιας τάξης μεγέθους, πάνω-κάτω, κι ας έχουμε τον νου μας. Δεν θέλω να πω αυτό που με ρωτάτε να το πω, το αποφεύγω να το απαντήσω».

Στην επισήμανση, ότι δεν το διαψεύδει κιόλας, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών ανέφερε: «Δεν το διαψεύδω. Δυνητικά, ναι, υπάρχει η δυνατότητα γιατί το ιστορικό των ρηγμάτων της περιοχής αυτής το λέει».