%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%bf-sofrito_20140125_0764

 

Ένα από τα τρία κλασικά πιάτα της Κερκυραϊκής κουζίνας ,το σοφρίτο σας προτείνουμε για ξεχωριστή γεύση στο τραπέζι σας. Το είδαμε στο topoikaitropoi.gr και αξίζει να ακολουθήσετε την συνταγή.  Μαζί με τη παστιτσάδα και το μπουρδέτο, είσης ξεχωριστά πιάτα με ονόματα παρμένα από την Ενετοκρατία.Το συγκεκριμένο φαγητό  προέρχεται από τα Ιταλικά So fritto που σημαίνει σιγοψημένο. Φτιάχνεται με μοσχάρι σε μια πηχτή σάλτσα από μπόλικο σκόρδο και μαϊντανό. Σερβίρεται με ρύζι, πουρέ ή τηγανιτές πατάτες!

Θα χρειαστούμε

6-7 φέτες μοσχάρι

8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 φλιτζάνια αλεύρι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ξίδι από λευκό κρασί

Αλάτι, πιπέρι

Πως το φτιάχνουμε
Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει 6-7 φέτες από κιλότο, βάρους 200 γραμμάρια περίπου η κάθε μια και να μας τις χτυπήσει καλά προκειμένου να λεπτύνουν.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.    Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το περνάμε από το αλεύρι, το οποίο έχουμε στρώσει σε ένα επίπεδο πιάτο.     Τινάζουμε τις φέτες για να φύγει το περιττό αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές.