Σε αυτά εδώ τα χώματα , κάτω από τον Ελεύθερο Ελληνικό Ουρανό, όλοι οι Έλληνες με υψωμένα παντού τα σύμβολα της Νίκης, γιορτάζουμε πλημμυρισμένοι από Ιερή συγκίνηση και Εθνική Υπερηφάνεια την Ιστορική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, της Μεγάλης αυτής Ημέρας των Ελεύθερων Ανθρώπων, των Γιγάντων και των Ηρώων.

Τούτη τη μέρα θα συναντήσουμε με την σκέψη τους Ηρωικούς νεκρούς, που πέρασαν  απ’ τα ξέφωτα της Ιστορίας και βάδισαν  προς την Αθανασία, και την Αιωνιότητα.

Η σπουδαία αυτή ημέρα, ανατιμά τις ωραιότερες ιδέες και τις ανώτερες αρετές του ηθικού χρέους, δίνει νόημα στη ζωή των ανθρώπων και των λαών, καταξιώνοντας την εθνική τους συνείδηση και την ιστορική τους συνέχεια.

Την 28η Οκτωβρίου 2019 είναι μια ευκαιρία να αναβαπτιστούν οι λαοί στην κολυμπήθρα της Ελληνικής Ιστορίας, να κοινωνήσουν των …. Αχράντων Μυστηρίων της …. και να ενστερνιστούν τις ιδέες της, που είναι ιδέες ηθικού χρέους κάθε λαού προς την πατρίδα, την πατρίδα όλων.

Τη μέρα αυτή, η επέτειος του «ΟΧΙ» και της νίκης του 1940 στα βουνά της Πίνδου και της Αλβανίας κατά της φασιστικής Ιταλίας, προσθέτει καινούριες σελίδες δόξας στην Ελληνική Ιστορία, καινούρια μηνύματα προς όλους τους λαούς της γης, με τα ωραιότερα παραδείγματα ηρωισμού, αυτοθυσίας και φιλοπατρίας.

Εβδομήντα εννέα  χρόνια μετά…  με οδηγό  το έπος  του 1940 ,πρέπει να χαράζουμε τα βήματα της πατρίδας μας.

Ο φάρος του 1940 επιβάλλεται να φωτίζει το δρόμο της ιστορικής μοίρας του γένους μας.

Ωσάν Έλληνες λοιπόν, τιμώντας τους Ήρωες του έπους του’40, οφείλουμε να «φυλάττουμε Θερμοπύλες» και να διασφαλίζουμε σθεναρά τα του οίκου μας.