ceb5cebccf80cebfcf81ceb9cebacebfcf83

Τo Σάββατο και την Κυριακή 22 και 23/2/2014 αντιστοίχως, πραγματοποιήθηκαν στο Ναύπλιο το Προεδρείο και το διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος υπό τη φιλοξενία του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Δημήτρης Κωστούρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Δαμούλος Φώτης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας και Μέλος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Παναγιώτης Μακρής. Στη συνεδρίαση συμμετείχε επίσης, ο φοροτεχνικός και συνεργάτης της ΕΣΕΕ, κ. Δημήτρης Λέντζας ο οποίος ενημέρωσε διεξοδικά τους συναδέλφους για το νέο φορολογικό πλαίσιο (Ν.4172 και Ν.4174).

Στα πλαίσια ανάλυσης των νέων φορολογικών διατάξεων, διαπιστώθηκε η στοχοποίηση των μικροεισοδηματιών με την εξοντωτική φορολογία καθώς και τα βαριά πρόστιμα που επιβάλλει το αυστηρό ποινολόγιο. Βασική απαίτηση της Ομοσπονδίας η οποία διατυπώθηκε και σε αντίστοιχο ψήφισμα, είναι η άμεση αλλαγή του νέου φορολογικού νόμου, σε ένα νέο νόμο που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, με στοχευμένες και δίκαιες παρεμβάσεις σύμφωνα πάντα με τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς.

Δεύτερο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το ασφαλιστικό και οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που θα πρέπει να ληφθούν για τις καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές. Τα προβλήματα με τα ασφαλιστικά ταμεία αναλύθηκαν εκτενώς και κοινή ήταν η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να εμμείνουμε στις πάγιες θέσεις μας που θα οδηγήσουν στην ανακούφιση των ασφαλισμένων.

Συζητήθηκε επίσης η νέα τροπολογία του νομικού πλαισίου για τις Εμπορικές Μισθώσεις. Οι μισθώσεις πλέον θα ισχύουν για 3 έτη αντί για 12 που προβλεπόταν μέχρι σήμερα, ενώ σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία η περίοδος απόσβεσης μιας επένδυσης είναι τα 5 χρόνια. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας διαφωνεί κάθετα σε αυτό το πλαίσιο αντιπροτείνοντας το χρονικό διάστημα των 6 ετών, το οποίο αποτελεί και αποδεκτή μείωση της 12ετίας.Έτσι αποφασίστηκε να υπάρξουν συνεχιζόμενες διεκδικήσεις για τις αλλαγές που θα προκύψουν στις εμπορικές μισθώσεις.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, στοχεύοντας στην άμεση ανακούφιση των επιχειρήσεων της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς, δεσμεύτηκε να προωθήσει τα αιτήματα των συναδέλφων-επιχειρηματιών στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και στα αντίστοιχα Υπουργεία.