parakato33Μία σημαντική διάκριση για την Κορινθία με την Τόνια Τζαναβάρα, Αρχαιολόγο-Ιστορικό Τέχνης, Διδάκτορα Μουσειολογίας, Προϊσταμένη του τμήματος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Κορινθίων, η οποία πέρασε στην τελική φάση ενός Πανευρωπαϊκού διαγωνισμού Μουσειολογίας για την επάνδρωση του Οίκου Ευρωπαϊκής Ιστορίας με 20 Επιμελητές Μουσείων. Ανάμεσα σε 990 υποψηφίους από 28 χώρες, η κα Τζαναβάρα έχει ήδη περάσει στους 60 υποψηφίους με υψηλή βαθμολογία και συνεχίζει την προσπάθειά της.
Το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας ως πολιτιστικός φορέας και μουσείο, αποσκοπεί στην καλύτερη κατανόηση της ευρωπαϊκής ιστορίας και της ενοποίησης των ευρωπαϊκών κρατών με μία μόνιμη έκθεση, περιοδικές και περιοδεύουσες εκθέσεις, συλλογή αντικειμένων και εγγράφων, εκπαιδευτικά προγράμματα και πολιτιστικές εκδηλώσεις που προβάλλουν την ευρωπαϊκή ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά των κρατών – μελών της Ε.Ε.
Το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας αποτελεί πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα στεγαστεί στο Parc Léopold, στην καρδιά της ευρωπαϊκής συνοικίας των Βρυξελλών. parakato.gr