Το βραβείο του καλύτερου διαδραστικού βιβλίου της χρονιάς για παιδιά προσχολικής ηλικίας απέσπασε το ηλεκτρονικό βιβλίο “Little Emily”  (Το κοτσάνι του πετροκέρασου) του Ευγένιου Τριβιζά στα Kidscreen Awards.

Eίναι ένας από τους σημαντικότερους φορείς  βράβευσης παιδικού τηλεοπτικού και διαδικτυακού περιεχομένου στις ΗΠΑ. Να σημειωθεί πως το βραβείο διεκδίκησαν ακόμα η

Disney  με το “Story Central” και η Play Date Digital με το “My Little Pony”

Την καλλιτεχνική  επιμελεία  εικονογράφηση και σκηνοθεσία υπογράφει ο βραβευμένος σκηνοθέτης  animator  και ισόβια μέλος της Ακαδημίας Κινηματογράφου την Ηνωμένων Πολιτειών, Παναγιώτης Ράππας  και τη διεύθυνση παραγωγής ο βετεράνος  παραγωγός  ταινιών κινούμενων σχεδίων στην Αμερική Hal Waite, συνεργάτες για κάποια χρόνια του Στήβεν Σπίλμπερκ.

Το ηλεκτρονικό βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά κυκλοφορεί στα ελληνικά ,αγγλικά και ισπανικά. Την ιστορία για την ελληνική εκδοχή ζωντανεύει η φωνή της γνωστής ηθοποιού Όλιας Λαζαρίδου.

Ο βραβευμένος παραμυθάς μας μεταξύ άλλων για τη νίκη του δήλωσε στα Νέα:

¨Ακόμα και οι κολοσσοί με ασυναγώνιστα τεχνολογικά και πάσης φύσεως μέσα μπορεί να μην καταφέρουν να κατατροπώσουν ένα κοτσάνι πετροκέρασου ¨