Στην Κόρινθο μεταφέρθηκαν περίπου 122 μαροκινοί μετανάστες

Στην Κόρινθο μεταφέρθηκαν περίπου 122 μαροκινοί μετανάστες

Πριν στεγνώσει το μελάνι που γράφαμε  σύμφωνα με την Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών Κορίνθου , πως  πέντε(5 ) μετανάστες παραμένουν στο Κέντρο Φύλαξης της  Κορίνθου και απασχολούνται  30 αστυνομικοί την στιγμή που υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις αστυνόμευσης  στην περιοχή, είχαμε νέα εξέλιξη.
Στα κρυφά και «μουλωχτά», έφεραν 122  Μαροκινούς οικονομικούς μετανάστες,  από το Φάληρο Αττικής και φέρεται να είχαν εμπλακεί στα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στο Ελληνικό το απόγευμα του Σαββάτου, όταν  διαπληκτίστηκαν  με άλλους διαφορετικών εθνοτήτων.
Να σημειωθεί  πως στην πλειοψηφία τους, οι μετανάστες μαροκινής καταγωγής δεν είναι πρόσφυγες αλλά οικονομικοί μετανάστες για τους οποίους θα πρέπει να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, δηλαδή η επαναπροώθηση στην χώρα καταγωγής τους.

Όπως και την πρώτη φορά ,όλα έγιναν αστραπιαία χωρίς ενημέρωση. Κίνηση που δεν διαφέρει σε τίποτα με εκείνη την απαράδεκτη και άκρως εγωιστική του κ. Δένδια η οποία συγκέντρωσε τότε… την αντίδραση των πολιτών,  αφού το κέντρο κράτησης βρίσκεται εντός του οικιστικού ιστού της πόλης.
Συγκέντρωσε βέβαια και πολλά δεν ξέρω… δεν είδα… δεν άκουσα ..του Δημάρχου της πόλης , αλλά και των τριών βουλευτών της ΝΔ που ήταν τότε κυβέρνηση.
Και φυσικά συγκέντρωσε τα αιχμηρά σχόλια της τότε αντιπολίτευσης και σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ,καθώς και τις υποσχέσεις πως το κέντρο κράτησης  το «μελανό» σημείο της πόλης, εκεί που οι συνθήκες κράτησης των ανθρώπων αυτών, εχουν καταγραφεί ως απαράδεκτες…θα κλείσει το πολύ σε δυο μήνες και θα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία.
Μυθοπλασίες … λόγια … υποσχέσεις έτσι…για να λέγονται και να δίνονται…
Οι δήμαρχοι της Αθήνας χθες ,σήμερα, αντιδρούν έντονα στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε παλιές εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, που προωθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Εδώ , οι δικοί μας Δήμαρχοι ,οι  πολιτικοί ,οι φορείς τι θα κάνουν;
Η δύναμη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του Νομού στη κυβέρνηση είναι ισχυρή… είναι λοιπόν η ώρα να δούμε αν θα παραμείνει άτολμη και άνευρη…
Είναι η ώρα να πάρουν θέση και να μας πουν σήμερα ,ποια στάση θα κρατήσουν στο θέμα αυτό.
Να σημειωθεί πως για το θέμα κατέθεσε γραπτή ερώτηση στα συναρμόδια Υπουργεία για την μεταφορά τους ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Σε αυτήν κάνει λόγο για ανυπαρξία κυβερνητικού σχεδίου ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να συγχέει το προσφυγικό με το μεταναστευτικό ζήτημα. Ακόμη τονίζει ότι η πλήρης επαναλειτουργία του κέντρου φιλοξενίας θα οδηγήσει σε περαιτέρω αποδυνάμωση της αστυνόμευσης του νομού καθώς προκύπτει ότι ήδη ζητήθηκε η συνδρομή περισσότερων αστυνομικών δυνάμεων της Κορινθίας για να συμβάλουν στις προσπάθειες φύλαξης του Κέντρου.
Ζητά ακόμη να πληροφορηθεί αν, και πόσους επιπλέον οικονομικούς μετανάστες σκοπεύει το αρμόδιο Υπουργείο να μεταφέρει στο κέντρο καθώς, και για το αν η κυβέρνηση έχει κάνει τις απαραίτητες συνεννοήσεις με την πρεσβεία του Μαρόκο και τη μαροκινή κυβέρνηση προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία επαναπροώθησής τους δεδομένου ότι, οι οικονομικοί μετανάστες δεν είναι πρόσφυγες.
Ζητάει διευκρινήσεις από τα συναρμόδια Υπουργεία για το ποιος έχει αναλάβει την σίτιση των οικονομικών μεταναστών στο κέντρο φιλοξενίας και πόσο αναμένεται αυτό να στοιχίσει στο ελληνικό δημόσιο.

Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό…

Εκείνο που έχει πλέον σημασία είναι η αντίδραση να είναι άμεση, κοινή, από εκείνους που εχουν ευθύνες απέναντι στους πολίτες της Κορίνθου.
Και προσοχή… το θέμα δεν χωράει άλλα δεν γνώριζα τίποτα …δεν ενημερώθηκα…
Κύριοι που σας αφήσαμε να αποφασίζετε για εμάς ,να ξέρετε πως … «τό δίς εξαμαρτειν ουκ ανδρός σοφου».  Το να κάνει κανείς το ίδιο λάθος δύο φορές είναι ανόητο.