big 0931564001332227772

Στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τις 15.00 μ.μ πραγματοπιοεί σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος.Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη τα δημόσια νοσοκομεία. Το διάστημα αυτό θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά. Αυτοί που θα απεργήσουν είναι:

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ κ. Κ. Βαρνάβα στην Υγεία μεθοδεύεται η εφαρμογή όλων των σχεδίων των δανειστών και της TASK FORCE για δραματική μείωση των κοινωνικών δαπανών στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας:» Η κατάσταση οδηγείται στο απροχώρητο: νέες περικοπές στη χρηματοδότηση των λειτουργικών αναγκών των Νοσοκομείων και συνολικά της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας, φθηνό πακέτο παροχών στους πολίτες και μεγαλύτερη επιβάρυνσή τους σε ιδιωτικές δαπάνες, βίαιη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε Ασφαλιστικό Οργανισμό Υγείας που θα αγοράζει υπηρεσίες κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα, από τις αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων και συνολικά από τα μεγάλα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.»

Για τα χαράτσια στον ευαίσθητο χώρο της υγείας οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρουν ότι παραμένουν τα χαράτσια του 1 ευρώ για κάθε συνταγή, των 5 ευρώ για κάθε εξέταση στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, της υπέρογκης αύξησης της συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη, της αποκλειστικά ιδιωτικής δαπάνης για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, της συμμετοχής με 15% στις εργαστηριακές διαγνωστικές εξετάσεις, το υψηλό κόστος των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων και το έσχατο (όχι όμως και τελευταίο) μέτρο του πλαφόν στο κόστος συνταγογράφισης, το οποίο προκαλεί τεράστια προβλήματα στη φαρμακευτική αγωγή των ασθενών.

Άπαντες στην απεργία

Το χορό των κινητοποιήσεων σέρνουν και οι γιατροί του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ( ΠΙΣ) οι οποίοι συμμετέχουν στην 4ωρη στάση εργασίας που αποφάσισαν για σήμερα Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 οι Ομοσπονδίες των Ιατρών ΟΕΝΓΕ, ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ και άλλοι Υγειονομικοί Φορείς.

Επίσης ο ΠΙΣ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στις παραπάνω κινητοποιήσεις και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 μμ στο Υπουργείο Υγείας.

Οι γιατροί ζητούν μεταξύ άλλων:

να μην διαλυθεί η δημόσια Π.Φ.Υ. , να σταματήσουν οι αυθαίρετες παρεμβάσεις στη λειτουργία των ιατρών με τα απαράδεκτα πλαφόν σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις αλλά να αποσυρθεί το «χαράτσι» στους ασθενείς για επισκέψεις – φάρμακα – εξετάσεις.