Σε 24ώρη Πανελλαδική Απεργία, προχωρούν την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου τα συνδικάτα,  δηλώνοντας την αντίθεση τους στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και ζητούν την απόσυρσή του. Παράλληλα θα γίνουν μαζικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας μετά από το κάλεσμα τους ,προς τους εργαζόμενους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει, «απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα».

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30πμ

Και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αποφάσισε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ,την προκήρυξη 24ωρης πανεργατικής παναθηναϊκής απεργίας, την ίδια ημέρα, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει, πως απαιτεί την απόσυρσή του και καλεί σε απεργιακή ενωτική συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, στις 11 π.μ.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Τα λεωφορεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδικάτου θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται  να γίνει μετά τις 10 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες από τις 8 το βράδυ.

Κανονικά αναμένεται να κινούνται τα λεωφορεία στις γραμμές, οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.

Σχετικά με το μετρό, οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως  απεργούν όλο το 24ωρο, σε αντίθεση με τη   ΣΤΑΣΥ που κάνει λόγο για λειτουργία των γραμμών 2-3 μέχρι τις 13:30.

Οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ-λεωφορεία συμμετέχουν και αυτοί με στάση εργασίας στην αυριανή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Οι Ναυτεργάτες ,συμμετέχουν και αυτοί στην απεργιακή κινητοποίηση. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε   η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), το νέο νομοσχέδιο «επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, καταργεί τα διαλείμματα στον χώρο εργασίας, μία σειρά επιδόματα τα κατακρεουργεί, ενισχύει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, υπονομεύει ακόμη πιο πολύ το 8ωρο, το 5ήμερο, τις κυριακάτικες αργίες σε μεγάλους κλάδους όπως είναι η βιομηχανία τροφίμων και ποτών κ.λπ. Θεσπίζει συμβάσεις ελάχιστης εργασίας, μηδενικών ωρών και κατά παραγγελία εργασία».

Τα μέλη της ΠΕΝΕΝ θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη, στις 10:00, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη και εν συνεχεία θα συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν, εκτός από την ΠΕΝΕΝ, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν.

Και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

«Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετέχουν στην εξαγγελθείσα από την ΑΔΕΔΥ 24ώρη απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δάσκαλοι και καθηγητές προχωρούν σε μαζικές κινητοποιήσεις και συμμετέχουν  στην απεργία της  Πέμπτης που ανακοίνωσαν οι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

Δάσκαλοι και καθηγητές προχωρούν σε μαζικές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.