Τα γλυκά των Χριστουγέννων δεν θα λείψουν και φέτος από τα σπιτικά μας. Τις γιορτινές αυτές  ημέρες που  μας έρχονται ,ξεχειλίζει η  αγάπη και  η γλύκα.

Και φέτος το σημείο συνάντησης έχει το ίδιο όνομα  «Λιχουδιές της Αναστασίας» ,και αφού η παράδοση επιβάλλει να είναι αυτές οι μέρες των Χριστουγέννων,  γεμάτες από  μυρωδιές  και γλύκα, κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί.

Μελομακάρονα, υπάρχει κανείς που δεν στάζει μέλι όταν μιλάει γι αυτά ; Όταν είναι  φτιαγμένα με αγνά υλικά,  τραγανά εξωτερικά και αρκετά μελωμένα με  αγνό μέλι από Κορίνθιους μελισσοκόμους εσωτερικά, πασπαλισμένα με άφθονο καρύδι και μπαχαρικά , έτσι όπως ορίζει η παραδοσιακή συνταγή .

Κουραμπιέδες, έχει καταφέρει κανείς να φάει κουραμπιέ από τα χέρια της  Αναστασίας, χωρίς να πασπαλιστεί έστω και λίγο με άχνη; αφού η νοστιμιά τους μεγαλώνει την ανυπομονησία της απόλαυσης.  Το άριστης  ποιότητας φρέσκο βούτυρο, τα πολλά αμύγδαλα, το ροδόνερο που δίνει επιπλέον άρωμα και φυσικά η άφθονη άχνη τα κάνει ακαταμάχητα.

Στις «Λιχουδιές της Αναστασίας»  η παράδοση καλά κρατεί…. και θέλει τα μελομακάρονα τους κουραμπιέδες τη  Βασιλόπιτα τις  δίπλες τα σύμβολα των Χριστουγέννων να είναι τόσο πολύ νόστιμα,  που δεν μπορεί κάνεις να αρκεστεί σε λίγα κομμάτια .

Δίπλες ,στριφτά από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά γλυκά που πρωταγωνιστούν τις μέρες των Χριστουγέννων. Τραγανό χωριάτικο φύλο, μοσχομυρωδάτη γέμιση φέρνει θύμησες από την ιδιαίτερη πατρίδα του καθένα μας.

Και φυσικά η πίτα που ανοίγει γλυκά το νέο έτος, η Βασιλόπιτα, το πρώτο γλυκό που γευόμαστε μόλις αλλάξει ο νέος χρόνος για είναι και αυτός γλυκός όσο και η Άγιο-Βασιλόπιτα.

Πίτες  χειροποίητες, κάθε λογής φτιαγμένες με παραδοσιακές μυστικές συνταγές της γιαγιάς και της  μάνας από τα ορεινά της Πρέβεζας ,διατηρώντας τη σοφία της παράδοσής , που έμεινε αναλλοίωτη μέσα  στον χρόνο.

 

 

 

Λευκά βουνά από εξαιρετικούς κουραμπιέδες, μελωμένα μελομακάρονα, δίπλες στριφτά, Βασιλόπιτες  σας περιμένουν  σε

μεγάλες πιατέλες όμορφα στολισμένες στις προθήκες  του καταστήματος ,για να δώσουν χρώμα και γλύκα στις στιγμές των πιο λαμπερών εορτών,  δηλώνοντας   ότι

τα Χριστούγεννα είναι Εδώ!!!

«Οι Λιχουδιές της Αναστασίας»

Απόστολου Παύλου 59 &Κωστή Παλαμά

Κόρινθος 2741080990