Φωτογραφία0065

Μας τα «χαλάει» ο καιρός από τα ξημερώματα της Τρίτης και αλλάζει απότομα το καιρικό σκηνικό, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που  εξέδωσε η ΕΜΥ.

Η μεταβολή του καιρού θα  ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 23 Αυγούστου 2016  από τα βόρεια και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας ,θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Αναλυτικά, από αύριο, Τρίτη, ο καιρός θα επηρεάσει τη Μακεδονία, την Ήπειρο και σταδιακά τα νησιά του Ιονίου, η Θεσσαλία και η Στερεά Ελλάδα.

Για την Τετάρτη κακοκαιρία θα έχουν τα Ιόνια Νησιά, η Στερεά, η Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η Ήπειρος και η Θεσσαλία.

Πρόγνωση για την Τρίτη 23-08-2016

Καιρός: Μεταβολή του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες και από τα βόρεια με κατά περιόδους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς άνεμους (6 με 7 μποφόρ) και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους η καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
‘Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.
‘Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία. Σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα.
‘Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά στην ήπειρο και βαθμιαία στα νησιά του ιονίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
‘Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στη Θεσσαλία και τη στερεά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
‘Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη.
‘Ανεμοι: βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος. Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων.
‘Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Τετάρτη 24-08-2016
Καιρός: στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα ειναι ισχυρές στα νησιά του ιόνιου, τη στέρεα, την Πελοπόννησο και πιθανως πρόσκαιρα στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Στις υπόλοιπες περιοχες γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες Στην Κρήτη με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια.