Το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω ΣΔΙΤ, υπογράφηκε στην Αθήνα την  Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Μανώλη Μαραγκουδάκη και τον ομόλογό του της Περιβαλλοντικής Πελοποννήσου Γιώργο Αγραφιώτη.

Η υπογραφή του σημαντικού αυτού έργου, που δίνει ανάσα αισιοδοξίας στους κατοίκους της Περιφέρειας, έγινε στη 1 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο της ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας), παρουσία του Νίκου Παπαθανάση αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιου για Ιδιωτικές Επενδύσεις και Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, του Μανώλη Γραφάκου γενικού γραµµατέα Συντονισµού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Ορέστη Καβαλάκη γ.γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του προέδρου του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου Σταύρου Αργειτάκου, καθώς και του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά, όπως επίσης και των αντιπεριφερειαρχών Περιβάλλοντος Ανδρέα Τσουκαλά και Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου.

Η συνολική διάρκεια της σύμβασης είναι 28 χρόνια (διετής κατασκευαστική περίοδος και 26ετής περίοδος λειτουργίας), ενώ ήδη από τον 10ο μήνα από την έναρξη ισχύος της σύμβασης -ενδεχομένως και πολύ πιο σύντομα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Π. Νίκα- προβλέπεται η έναρξη μεταβατικής διαχείρισης απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις της αναδόχου εταιρείας.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 152.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 62.500.000 ευρώ προέρχονται από επιδότηση ΕΣΠΑ.

Στο έργο αναμένεται να δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο, 200 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργίας και μεγάλος αριθμός παράλληλων θέσεων εργασίας.