tourkiakamikazi_638462228Όλοι οι πολίτες που σκοτώθηκαν στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη ήταν υπήκοοι ξένων χωρών (οι οχτώ Γερμανοί), επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο ίδιος είπε ότι ο φερόμενος ως βομβιστής αυτοκτονίας είναι ένας ξένος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και υποσχέθηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να πολεμά την τζιχαντιστική οργάνωση.

«Προσδιορίσαμε ότι ο δράστης αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης στο Σουλταναχμέτ είναι ένα ξένος μαχητής του Ντάες» επισήμανε.

Διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα εντοπίσει τα πρόσωπα που συνδέονται με τον βομβιστή της Κωνσταντινούπολης και θα τα τιμωρήσει.

Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην καγκελάριο Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Σύμφωνα με τον Νταβούτογλου, πολλοί από τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν ήταν επίσης γερμανικής υπηκοότητας.

Ο Νταβούτογλου δήλωσε στη Μέρκελ ότι οι Γερμανοί αξιωματούχοι θα ενημερώνονται σχετικά με τις λεπτομέρειες από τη συνεχιζόμενη έρευνα όσον αφορά την επίθεση.

Η έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη οφείλεται σε «επίθεση αυτοκτονίας που διαπράχθηκε από 28χρονο Σύρο«, βεβαίωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Ένας καμικάζι συριακής καταγωγής διέπραξε την τρομοκρατική ενέργεια», είπε.

Η Τουρκία αποτελεί τον πρώτο στόχο όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων της περιοχής και τις αντιμετωπίζει όλες ίσα, πρόσθεσε.

Οι περισσότεροι από τους δέκα νεκρούς είναι αλλοδαποί, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

Οι αρχές μπόρεσαν εξάλλου να αναγνωρίσουν τον δράστη της επίθεσης αυτής, ο οποίος είναι ένας Σύριος πολίτης, γεννηθείς το 1988 και διερευνούν τις διασυνδέσεις του, πρόσθεσε, μετά την ολοκλήρωση συνόδου ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Κατέληξε σημειώνοντας ότι 2 από τους 15 τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. nooz.gr