Η κακοκαιρία συνεχίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και σήμερα Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017.  Με τις νεφώσεις να είναι  παροδικά αυξημένες στα κεντρικά και νότια τμήματα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιονόνερο, χαμηλές θερμοκρασίες  και καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Ομίχλες θα σημειωθούν τις βραδινές κυρίως ώρες με αποτέλεσμα τη μείωση της ορατότητας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, από -3 έως 8 στη βόρεια Ελλάδα, από 0 έως 12 και τοπικά 13 στη δυτική Ελλάδα, από -1 έως 10 στο βόρειο Αιγαίο και από 7 έως 17 και τοπικά 18 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις φτάνοντας τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ στα νότια τμήματα θα αγγίξουν τα 8 με 9 μποφόρ. weather.gr

Η κλιμάκωση της κακοκαιρίας προκάλεσε λίγα προβλήματα σε ορισμένες περιοχές της χώρας, κυρίως της βόρειας, κεντρικής, αλλά και της Πελοποννήσου.

Αρκετά προβλήματα  δημιουργήθηκαν στην κίνηση των αυτοκινήτων  σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου από τις  έντονες χιονοπτώσεις που σημειώνονται στην ορεινή Κορινθία.

Η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων  κρίνεται απαραίτητη  στις παρακάτω επαρχιακές οδούς.

Ξυλόκαστρου –Τρικάλων  από το 20ο χιλιόμετρο κα άνω.

Τρικάλων –Καρυάς από το 1ο χιλιόμετρο και άνω.

Δερβενίου  –Γκούρας από το 20ο χιλιόμετρο.

 Γκούρας –Κιάτου από το 1ο χιλιόμετρο έως το 18ο χιλιόμετρο.

Γκούρας-Σαραντάπηχου, έως το 18ο χιλιόμετρο.

Γκούρας-Λικουριάς, από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο.

Κιάτου –Γκούρας από το 13ο χιλιόμετρο και άνω.

Σύμφωνα με την αστυνομία  σε όλα τα σημεία βρίσκονται εκχιονιστικά  μηχανήματα  τα οποία εργάζονται συνεχώς για παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί.

Οι προβλέψεις για το Σάββατο, δίνουν αποκλιμάκωση των φαινομένων.