Η οργάνωση του ΣΟΠΠ (Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας) της ΠΕ Κορινθίας, και η ετοιμότητα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες , ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου, στην οποία συμμετείχαν ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής οι θεματικοί Αντιπεριφερειαρχες Χάρης Βυτινιώτης και Αθηνά Κόρκα, ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Χαντζής, καθώς και στελέχη των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας.

Στη συνεδρίαση, συμμετείχαν επίσης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των δήμων, των εθελοντικών οργανώσεων αλλά και άλλων υπηρεσιών που σχετίζονται με την Πολιτική Προστασία.

Μεταξύ άλλων, ο Τ. Γκιολής δήλωσε ότι η Π.Ε. Κορινθίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα, έχοντας ήδη προβεί σε καθαρισμούς ρεμάτων, ενώ επισήμανε την εξαιρετική συνεργασία με δήμους, άλλους εμπλεκόμενους φορείς και εθελοντικές οργανώσεις.

“Πρόθεση της Περιφέρειας είναι να ενισχυθεί ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.