Aγρότες της Κορινθίας:«Ήρθαμε  για να μείνουμε  η αυτοί η εμείς»

Aγρότες της Κορινθίας:«Ήρθαμε για να μείνουμε η αυτοί η εμείς»

Στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων μπήκαν ουσιαστικά από το πρωί της Παρασκευής οι αγρότες της Κορινθίας συμπορευόμενοι με τους άλλους αγρότες που βρίσκονται στο πόδι αγρότες σε όλη την Ελλάδα για το ασφαλιστικό.

[tg_youtube width=»» height=»» video_id=»bDxUFAvxSA4″]

video Korinthostv
Οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου -Πατρών ενώ δίνουν ραντεβού στον Ισθμό και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην φύγουν από τους δρόμους όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά «Ήρθαμε για να μείνουμε η αυτοί η εμείς».

AGVAS2

Παράλληλα έχουν βγει με τα τρακτέρ σε δρόμους και πλατείες αγρότες από την Κομοτηνή μέχρι την Αχαΐα.
Ωστόσο επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή, όταν αγρότες ζήτησαν να συνομιλήσουν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου και ο αστυνομικός διευθυντής τους διευκρίνισε ότι θα εισέλθει μόνο αντιπροσωπεία τους. Τότε οι αγρότες αντέδρασαν και επιχείρησαν να εισέλθουν στο χώρο.
Με χρήση χημικών και δακρυγόνων ακόμα και μέσα στο κτίριο απάντησαν δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθώντας να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους.
Στον Προμαχώνα τώρα ,προειδοποιούν αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου, με επ’ αόριστον κλείσιμο του..
Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, βρίσκονται περισσότερα από 300 τρακτέρ με κατεύθυνση την πλατεία Αριστοτέλους, καθώς στο λιμάνι έχουν δεμένα τα καΐκια τους αλιείς του νομού.
Στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και δεν αποκλείουν το κλείσιμο, εφόσον αντίστοιχες κινήσεις πραγματοποιηθούν σε άλλα μέρη της Ελλάδα.
Οι αγρότες σε όλη τη χώρα δεν αποκλείουν «κλείσιμο» δρόμων και δηλώνουν αποφασισμένοι να «πολεμήσουν μέχρι τελικής πτώσης για την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και φορολογικό».
Υπογραμμίζουν πως το προωθούμενο ασφαλιστικό θα βάλει ταφόπλακα στον πρωτογενή τομέα και πιστεύουν ότι με τον αγώνα τους δεν θα περάσει.
Στην προσυγκέντρωση στη Δωδώνη βρέθηκε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος χαιρέτησε τις κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων και δήλωσε ότι μαζί με τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες και όλους τους πολίτες, «θα μπλοκάρουν το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης».

AGVAS3Στην Άρτα, αγρότες και κτηνοτρόφοι έκλεισαν την εθνική οδό Άρτας-Αθήνας, στο ύψος του Κομποτίου. Από το πρωί είχαν παρατάξει τρακτέρ, αγροτικά και άλλα γεωργικά μηχανήματα στην εθνική οδό, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκαψαν σανό στον δρόμο και πέταξαν γάλα.

Στη συμβολική κατάληψη του καταστήματος του ΟΓΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης προχώρησαν σήμερα οι αγρότες, απόφαση που ελήφθη στις Αρχάνες κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Κρήτης.

Στην Αργολίδα, οι αγρότες ετοιμάζουν μπλόκο στην είσοδο του Κουτσοποδίου, έχοντας αποφασίσει για νωρίτερα να κάνουν πορεία αγροτικών μηχανημάτων και αυτοκινήτων από τα χωριά του Αργολικού κάμπου.

Επόμενοι σταθμοί των κινητοποιήσεων είναι η 28η Ιανουαρίου, όπου ξεκινάει η 26η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης «AGROTICA», και πανελλαδική γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, όπου οι αγρότες επιθυμούν να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες και τάξεις.

Τέλος στη σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων που πραγματοποιήθηκε στην Κερασίτσα, αποφάσισαν ομόφωνα να συστρατευτούν με τους υπόλοιπους αγρότες όλης της χώρας και να βγουν στα μπλόκα του αγώνα. Συμφώνησαν δε να κινηθούν στο πλαίσιο διεκδικήσεων όπως καθορίστηκε σε πανελλαδικές συσκέψεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Έτσι Καλούν όλους αγρότες και κτηνοτρόφους με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά τους μηχανήματα, την Κυριακή 24 Γενάρη στις 11:00 το πρωί στον ΟΓΑ στην Τρίπολη, για να ενταθεί η αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση, που προωθεί εξοντωτικά φορολογικά και άλλα μέτρα.