agrotes-20-1-16_53

Στα μπλόκα παραμένουνοι αγρότες της Πελοποννήσου ενώ  από αύριο έχουν αποφασίσει να σκληρύνουν ακόμα περισσότερο την στάση τους.

Σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση αγροτών, εμπόρων και όλων  των επαγγελματικών τάξεων της νότιας Λακωνίας στους Μολάους, ενάντια στο ασφαλιστικό. Σε αυτή  μίλησε ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης δηλώνοντας την συμπαράσταση της δημοτικής αρχής στον αγώνα που κάνουν και στην συνέχεια έκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό Σπάρτης – Μονεμβασιάς στο ύψος της εισόδου των Μολάων.

Στην Κορινθία οι αγρότες κρατούν κλειστή  για 6η μέρα, την νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στα διόδια Ισθμού, ενώ κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι, τις ώρες 11.00 με 11.30, 16.00 με 16.30 και 20.00 με 20.30.

Να σημειωθεί  ότι από χθες στον Ισθμό, οι αγρότες ελέγχουν όλα τα αγροτικά και φορτηγά αυτοκίνητα που ανεβαίνουν στην Αττική και δεν επιτρέπουν να περάσουν αγροτικά προϊόντα, ούτε έμποροι λαϊκών αγορών.

Σήμερα το μπλόκο του Ισθμού έχει ενισχυθεί από αγρότες της Αρκαδίας από το μπλόκο της Νεστάνης και από το δήμο Ευρώτα Λακωνίας.

Επίσης στην Αρκαδία οι αγρότες έχουν ανακοινώσει ότι θα κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Τριπόλεως – Κορίνθου στα διόδια Νεστάνης από τις 5.00 το απόγευμα ως τις 10.00 το βράδυ με την κυκλοφορία να εκτρέπεται από τον Αχλαδόκαμπο.

Στα δύο μπλόκα παραμένουν οι αγρότες της Αργολίδας και το βράδυ ετοιμάζονται από το μπλόκο Κουτσοποδίου να κλείσουν την εθνική οδό Μυκηνών – ‘Αργους, στο μπλόκο της Δαλαμανάρας έχουν  καλεστεί το απόγευμα να πάνε για να διαμαρτυρηθούν και  άλλες επαγγελματικές τάξεις που διαφωνούν με το ασφαλιστικό αλλά  και να οργανωθούν για  την  γενική  απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου.