potato-baked-soup-lrg

 

Χειμώνας και αυτό που σκεφτόμαστε δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ζεστή και θρεπτική σούπα που ανάλογα με την διάθεση  μπορούμε να την γευτούμε  ως πρωινό όπως συνηθίζουν να κάνουν στις ψυχρές χώρες,  ελαφρύ βραδινό, γρήγορο σνακ, η συνοδευτικό κάποιου γεύματος,  ορεκτικό, αλλά σαν ένα πλήρες κύριο γεύμα.

dimogerintastasosΟ σεφ Τάσος Δημογέροντας μαγείρεψε  για το mazimagazine.gr, μια υπέροχη σούπα με μήλο μπέικον και πατάτα.

Τι θα χρειαστώ

*5 μέτριες πατάτες

*1 πράσο

*2 μέτρια κρεμμύδια (ή 1 μεγάλο)

*1 κύβο λαχανικών

*1 πράσινο μήλο

*6 φέτες μπέικον

*Αλάτι

*Πιπέρι

*4 κ.σ Λάδι

*Νερό Προαιρετικά

*Κρέμα γάλακτος ή Γιαούρτι ή Κρουτόν.

*Πάπρικα

Πως το φτιάχνω

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας για να μειώσουμε τον χρόνο βρασμού τους. Στην συνέχεια σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε με τα λαχανικά μας μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

¨Έπειτα τα σβήνουμε με ένα σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικά) κα προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσουμε όλα τα λαχανικά μας και προσθέτουμε τον κύβο.

Εφόσον βράζουνε τα λαχανικά μας /προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς και σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε τις φέτες μπέικον μέχρι να γίνουνε τραγανιστά.

Μόλις βράσουνε τα λαχανικά μας παίρνουμε την ράβδο εφόσον έχουμε αφαιρέσει την κατσαρόλα από την φωτιά και πολτοποιούμε την σούπα μας πολύ καλά προσέχοντας να μν έχει μείνει κανένα κομματάκι από τα λαχανικά μας.

(Εάν δεν έχουμε ράβδο στο σπίτι  μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μπλέντερ μας βάζοντας σιγά σιγά τα λαχανικά μας μαζί με μία κουτάλα από το ζουμί της).

Σε ένα βαθύ πιάτο  βάζουμε την σούπα μας και από πάνω τοποθετούμε ή με μια κ.σ κρέμα γάλακτος ή με μία κ.σ γιαούρτι η με κρουτόνς.

Στο τέλος αφού έχουμε ψιλοκόψει το μπέικον το ρίχνουμε από πάνω από την σούπα μας μαζί με την κόκκινη πάπρικα.

Το αποτέλεσμα εκπληκτικό.

Καλή σας όρεξη!!!!!

Tips :

Τα πράσινα μήλα είναι ευεργετικά για τη θεραπεία της αρθρίτιδας καθώς και για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το πράσινο μήλο έχει επίσης άφθονα μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, σίδηρο και κάλιο.