banoffe

Ένα λαχταριστό γλυκό γεμάτο μπανάνα, σοκολάτα, καραμέλα και μπισκότα. Μιλάμε για το Θρυλικό  banoffee που είναι απίθανο και εύκολο!

Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για τη βάση

50 γρ. ‏βούτυρο

50 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα

250 γρ. ‏μπισκότα digestive

Για την κρέμα θα χρειαστείτε

2 κουτάκια ‏ζαχαρούχο γάλα

100 γρ. ‏κουβερτούρα

Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε

1 κ.σ. ‏ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. ‏σιρόπι βανίλιας

500γρ. ‏Κρεμα γάλακτος

Για το σερβίρισμα

3 ‏μπανάνες

1 κ.σ. ‏στημένο λεμόνι

100 γρ. ‏γεμιστά μπισκότα

Εκτέλεση

Καραμέλα

Την προηγούμενη μέρα ξεκινάτε με την παρασκευή της καραμέλας. Κάθε αρχή και δύσκολη λένε, βέβαια στην προκειμένη δεν έχετε να κάνετε κάτι δύσκολο, αλλά χρονοβόρο.

Σιγόβραστε μέσα σε μία κατσαρόλα 2 τενεκεδάκια γάλα (αφού αφαιρέσεις το χαρτάκι περιτυλίγματος) για 3 ώρες.

Φρόντισε το νερό να μην κοχλάζει, για να μη χτυπάνε τα κουτάκια στην κατσαρόλα σας και πάντα το νερό να καλύπτει τα κουτιά. Αν θέλετε να μειώσετε το χρόνο βρασμού, χρειάζεστε χύτρα ταχύτητας. Ο χρόνος βρασίματος τότε, είναι 1 ώρα.

Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο.

Βάση από μπισκότο και σοκολάτα

Την επόμενη μέρα λιώστε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.

Στη συνέχεια, λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι, ρίξτε μέσα τα μπισκότα και ανακατέψτε. Το μείγμα θα πάρει την υφή βρεγμένης άμμου.

Μόλις γίνει αυτό, κατεβάστε το από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας για να λιώσει και να πάει παντού.

Πάρτε μια βάση τούρτας 26 εκ. ή μια ορθογώνια βάση 10εκ. x 35εκ. και απλώστε τα μπισκότα.

Φροντίστε να το κάνεις με ένα ποτήρι, ώστε να διπλώσουν οι άκρες και το μπισκότο να πάρει σχήμα πιατέλας. Το παρασκεύασμα πάει κατευθείαν στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.

Στήσιμο

Βάζετε στο τηγανάκι την κρέμα καραμέλας που φτιάξατε και τη ζεσταίνετε ελαφρώς, ρίχνετε μέσα τα 100 γρ. σοκολάτας.

Κατεβάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βγάλτε το μπισκότο από το ψυγείο και ρίξτε από πάνω την κρέμα που φτιάξατε και τοποθετήστε τη φόρμα, πάλι στη συντήρηση για 2-3 ώρες μέχρι να δέσει.

Σερβίρισμα

Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνετε είναι κόψετε τις ώριμες μπανάνες σε ροδέλες και τους ρίξετε λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

Στη συνέχεια, χτυπάτε τα 3 υλικά της σαντιγύς, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Βγάζετε από το ψυγείο την τούρτα σου, ρίχνετε τις μπανάνες, σκεπάζετε με σαντιγύ και πασπαλίζετε με τριμμένο, γεμιστό μπισκότο. Καλή σας απόλαυση!  ediva.gr

Related Posts