Επέτρεψε η Συριακή κυβέρνηση την πρόσβαση

Επέτρεψε η Συριακή κυβέρνηση την πρόσβαση

Στην πολιορκημένη πόλη Μαντάγια της Συρίας θα παραδοθεί την προσεχή Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, η ανθρωπιστική βοήθεια καθώς και σε δύο ακόμη αποκλεισμένα χωριά στα βορειοδυτικά της χώρας, αφού επιτεύχθηκε σήμερα μια συμφωνία όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.
Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι η συριακή κυβέρνηση συμφώνησε να επιτρέψει την πρόσβαση στην πόλη που ελέγχεται από τους αντάρτες, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Οι πληροφορίες που έρχονται από τη Μαντάγια και είναι αξιόπιστες , αναφέρουν ότι οι άνθρωποι εκεί πεθαίνουν κυριολεκτικά από την πείνα.
Όμως ο χρόνος που θα προωθηθούν τα είδη πρώτης ανάγκης, δεν είχε διευκρινιστεί ωστόσο «Ορίστηκαν η ημερομηνία και η ώρα.
Το πρωί της Δευτέρας θα φτάσει η βοήθεια στις τρεις πόλεις ταυτόχρονα ανέφερε μια πηγή και να την επιβεβαιώνει μια δεύτερη, φιλοκυβερνητική συριακή πηγή.
Όπως είναι γνωστό η Μαντάγια πολιορκείται από τις δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ οι δύο κοινότητες στην επαρχία Ιντλίμπ –η Φούα και η Καφράγια– είναι περικυκλωμένες από αντάρτες που μάχονται το συριακό καθεστώς.